Desert prajitura frageda cu mere de vara

Postat de Valclaudia in Prajituri
29 Iul 2018 | 4429 vizualizari
Desert prajitura frageda cu mere de vara

Ingrediente

Foile:

  • 200 gr. unt gras
  • 1 iaurt mic
  • 3 oua de casa
  • un praf de sare
  • 150 gr. zahar tos
  • coaja de lamaie rasa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 550-600 gr. faina alba

Umplutura:

  • cca 1,5 kg mere de vara
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de scortisoara
  • 2 linguri gris

Decor:

  • 50 gr. zahar pudra Dr.Oetker

Mod de preparare

Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu pana scade sucul lasat de mere. Oprim focul, adaugam un praf de scortisoara si lasam la racit.

Aluatul: ouale, impreuna cu untul la temperatura camerei, iaurtul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul se amesteca foarte bine. Punem faina cernuta si framantam un aluat ferm pe care il impachetam in folie alimentara si il dam la rece 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 175 gr. Celsius.

Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua.

Intindem prima foaie, o asezam cu grija in tava. Impungem din loc in loc foaia cu furculita, asezam in strat uniform merele calite, presaram deasupra grisul.

Intindem cealalta foaie din care vom decupa inimioare pe care le asezam peste mere.

Dam tava la cuptor pentru 35 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem prajitura rumena din cuptor, o pudram cu zahar vanilat pudra de la Dr.Oetker si dupa ce se raceste complet portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert briose cu portocala

Postat de MotanLaOale

Desert briose cu portocala

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de portocala si se...

Citeste continuarea

Tarta cu pere si aluat sfaramicios

Postat de mirela0911

Tarta cu pere si aluat sfaramicios

Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2018, 17:29
Minunata! Servesc doua bucati!
la 29.07.2018, 17:34
la 29.07.2018, 17:42
Buna si racoroasa...!
la 29.07.2018, 17:49
Prajitura buna cu mereeeeee!
la 29.07.2018, 17:55
Din asta vreau, desi imi place sa fac prajituri ''simandicoase si sofisticate'' de mancat imi place sa mananc niste placinte, ori cu mere, ori cu branza...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking