Ingrediente
- Umplutura:
- 700 g branza pufoasa
- 100 g zahar
- 3 oua
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- 100 g stafide
- Aluat:
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 200 g zahar
- 150 ml ulei
- 200 ml lapte
- esenta de vanilie
- 50 g cacao
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
- Dimensiune tava: 27/37 cm
Mod de preparare
Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele, esenta de vanilie, cacaua, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu o spatula de silicon cu albusurile mixate cu zahar.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ aluatul si umplutura.
Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata, cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|