Desert prajitura marmorata cu mure

Postat de oanapl in Prajituri
5 Iun 2017 | 5407 vizualizari
Desert prajitura marmorata cu mure

Ingrediente

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 150 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de lapte
  • umplutura:
  • 250 g mure
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet pudding de vanilie
  • 100 g unt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  •  decor:
  • 40 g ciocolata neagra
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

Pregatesti ingredientele uscate. Cerni faina impreuna cu praful de copt.


Intr-un bol, freci untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugi pe rand, ouale si le mixezi pana se incorporeaza bine, apoi adaugi si faina.
Imparti compozitia in doua, iar primul aluat, il intinzi intr-o tava de 22 x 30 cm. In aluatul ramas, adaugi cacao si inca 2-3 linguri de lapte, ca sa aiba aceasi consistenta ca prima jumatate. Il intinzi in tava peste aluatul alb.
Murele, dupa ce se scurg bine de sirop, le repartizezi uniform in tava peste aluatul maro, apasand usor. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 °C, pentru 30 de minute.

Pentru crema, pui la incalzit laptele, apoi amesteci cu zaharul si praful de pudding dizolvat in prealabil. Il lasi pe foc pana se ingroasa, apoi il lasi sa se raceasca, amestecand sa nu se faca crusta. Mixezi untul si incorporezi puddingul amestecand bine.
Asezi crema rezultata peste blatul racit si il dai la frigider sa se intareasca.
Cu un poche, decorezi cu ciocolata topita in 3 linguri de lapte. Apoi portionezi prajitura si o servesti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Postat de merisor67

Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Foaia cu biscuiti:  Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele. Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu visine, crema de cacao cu nuca si spuma

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2017, 15:00
Ce frumoasa-i !
la 05.06.2017, 15:10
Aspectuoasă și bună!
la 05.06.2017, 15:33
Va multumesc!
la 05.06.2017, 15:43
deliciu
la 05.06.2017, 15:48
buna buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking