Desert prajitura negresa

Postat de Oana in Prajituri
31 Ian 2017 | 71452 vizualizari

Negresa pufoasa cu glazura delicioasa de ciocolata!

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 300 gr unt
  • 4 oua
  • 10 gr praf de copt

Mod de preparare

Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul.
Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final.
Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot.
Pune praful de copt peste faina si adauga cate putin in compozitia de ciocolata si mixeaza.
Adauga cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Cel mai bine este sa alternezi ouale cu faina ca sa se omogenizeze mai bine.
Tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt si toarna compozitia.
Coace negresa la 180 grade, aproximativ 45 min si fa testul cu scobitoarea.
Scoate tava, fa mici gauri cu un betisor de frigaruie pe toata suprafata prajiturii si toarna deasupra glazura oprita.
Lasa negresa sa se raceasca de tot inainte sa o tai.
Pentru decor, presara deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert negresa de post cu visine si nuca

Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2017, 17:28
Ce bine arata!
la 31.01.2017, 18:15
buna
la 31.01.2017, 19:03
la 31.01.2017, 19:08
Delicioasa!
la 31.01.2017, 19:24

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking