Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121 in Prajituri
24 Mai 2021 | 3124 vizualizari
Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

O prajitura care se poate prepara oricand, se face usor, iar daca nu aveti mult timp la dispozitie pentru o pascuta traditionala cu aluat de cozonac, o puteti incerca pe aceasta fara probleme, se face usor si nu necesita multa munca. "Retete pascale"

Ingrediente

  • 600 g branza proaspata de vaci in zer (eu am folosit faisselle)
  • 6 oua
  • putina sare
  • 170 g zahar
  • 150 g unt topit si racit
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 4-5 linguri cu varf de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva stafide (optional)

Mod de preparare

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.

         Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, zaharul vanilat si esenta de vanilie, branza cremoasa, mixam pana omogenizam bine compozitia, iar la final faina amestecata cu praful de copt, vom obtine o consistenta mai grosuta, dam deoaparte si ne ocupam de albusuri...

     Separat mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare si o turnam peste compozitia de galbenusuri, iar cu ajutorul unei palete omogenizam bine cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt. Dupa preferinte, puteti adauga stafide in compozitie, eu am preferat sa presar cateva deasupra, inainte de a baga tava la cuptor.

Dam tava la cuptor pentru 1 ora la 150°C fara ventilatie.

Cand este gata, lasam tava cu usa intre-deschisa a cuptorului pana se raceste.

Dupa preferinte se poate pudra cu zahar pudra, un sos de fructe sau smantana...este tare, tare buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu crema de branza si unt de arahide

Postat de mirela0911

Rulada cu crema de branza si unt de arahide

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si frisca

Postat de Ksenya

Desert tarta cu mascarpone si frisca

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2021, 09:48
Delicioasa!
la 24.05.2021, 10:33
Foarte bună...!
la 24.05.2021, 13:15
Ce bine arată!
la 24.05.2021, 15:19
la 24.05.2021, 15:49

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking