Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Postat de Constelatialeu in Prajituri
8 Iul 2020 | 7686 vizualizari
Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Declar inchis sezonul visinelor si cireselor proaspete pe anul acesta, dar las deschis sezonul toamna-iarna pentru cele conservate.

Ingrediente

  • Tava 24/36 cm
  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 400 g visine scobite si scurse de zeama
  • 400 g cirese scobite - astea nu au avut zeama ca sunt din cele pietroase

Mod de preparare

Am scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele.

Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana au devenit o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat mixtura de galbenusuri in bezea, am mixat la viteza mica, apoi am incorporat faina cu miscari lente de jos in sus.

Am tapetata tava cu hartie de copt, am turnat amestecul in tava, am nivelat, apoi am asezat visinele si ciresele cum mi-a venit la mana, adica alandala....:)))))

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii si se rumeneste frumos deasupra. Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am portionat-o.

Deliciu de vara, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi si dovleac

Postat de merisor67

Prajitura cu foi si dovleac

  Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are...

Citeste continuarea

Rulada de biscuiti in foi de napolitana

Postat de merisor67

Rulada de biscuiti in foi de napolitana

Intr-un bol am sfaramat biscuitii. Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat. Rahatul a fost deja in bucati micute si multicolor, inclusiv din cel cu cacao, asa ca l-am pus direct peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2020, 15:53
la 08.07.2020, 16:04
O tava mare sa ajunga la toata lumea
la 08.07.2020, 16:20
Chiar delicioasă prajitura!
la 08.07.2020, 18:28
Buna!
la 08.07.2020, 18:30
Super buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking