Desert prajitura rapida cu mere

Postat de ctlina in Prajituri
18 Ian 2019 | 3130 vizualizari
Desert prajitura rapida cu mere

O prajitura simpla si rapida cu mere originara din regiunea franceza Poitou Charentes. Am parfumat-o cu romul macerat pregatit pentru Craciun- vezi reteta aici. https://www.blogulluicatalina.com/2019/01/prajitura-rapida-cu-mere-grimollee.html

Ingrediente

  • 4 mere
  • 7 linguri de faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri de rom macerat (reteta aici)
  • 5-6 linguri de lapte

Mod de preparare

Amestecati faina si praful de copt.

Adaugati zaharul, uleiul si romul.

Amestecati si incorporati ouale treptat.

Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros.

Curatati si taiati merele felii destul de groase.

Amestecati merele cu aluatul pregatit.

Varsati totul intr-o tava unsa.

Puneti in cuptorul incalzit la 180°C timp de 40 de minute.

Decorati cu zahar pudra cand s-a racit un pic.

Este delicioasa calduta sau rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rapida cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rapida cu mere

Postat de oanapl

Desert prajitura rapida cu mere

Încingi cuptorul la 180°C. Ungi cu unt și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 28x19cm și ungi pereții cu unt.  Într-un bol pui făina cernută...

Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Postat de ctlina

Desert prajitura rapida cu mere - Pomme nantais

Curatati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2019, 21:40
la 18.01.2019, 22:14
Ce reteta interesanta Cata! Rom macerat...trebuie sa fie perfect pentru prajituri.
la 18.01.2019, 22:36
la 18.01.2019, 23:50
la 19.01.2019, 08:36
Sună tare bine!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking