Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Postat de mirela0911 in Prajituri
30 Apr 2017 | 10733 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

Nici nu ai ce sa zici, e un deliciu total!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 5-6 mere mari
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg amidon
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt

Pt. ornat:

  • frisca lichida
  • ciocolata razuita

Mod de preparare

Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 de minute. 

In acest timp, se pregateste blatul. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile bine cu un praf de sare, apoi se adauga tot zaharul. Se mixeaza in continuare, pana se obtine o spuma tare. Se adauga toate galbenusurile, se amesteca de 4-5 ori, apoi se pune toata faina si se amesteca usor, numai prin rasturnare de 10-12 ori.

Se scoate tava din cuptor si se lasa 3 minute pentru a iesi aburii. Se desarta compozitia in mai multe gramezi, deasupra merelor si se niveleaza usor. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, in primele 20 de minute, nu se deschide cuptorul.

Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se scoate prajitura cu tot cu hartie de copt pe un platou, se asaza o tava peste prajitura si se rastoarna printr-o miscare rapida, astfel incat siropul sa se scurga in blat. Se lasa la racit.

Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.

Se unge prajitura cu aceasta crema, apoi deasupra, se orneaza cu moatze din frisca si se rade ciocolata. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu ciocolata si pere

Postat de Oana

Desert tarta cu ciocolata si pere

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2017, 16:10
Arata grozav!
la 30.04.2017, 16:17
Minunat!
la 30.04.2017, 16:28
Ce bun
la 30.04.2017, 16:49
ce-mi place!
la 30.04.2017, 17:05
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking