Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Postat de oanapl in Prajituri
31 Aug 2017 | 6224 vizualizari
Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Această prăjitură delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor (căreia îi mulțumesc și o pup). Deoarece nu aveam suficiente nuci am adăugat și alune și a ieșit delicioasă prăjitura.

Ingrediente

  • 850 kg prune
  • 100g nuci
  • 200g alune
  • 3 linguri zahăr pentru prune
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 5 ouă
  • 50ml ulei
  • 450g iaurt cremos
  • 7 linguri (cu vârf) zahăr pentru pandispan
  • 350 g făină
  • 50g pesmet
  • 1 praf sare
  • 1 pachetel de praf de copt
  • esență de vanilie
  • Zahăr cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilat, scorțișoara și așezi jumătățile de prune cu partea bombată în sus. Folosești niște prune mai puțin coapte pentru a nu se înmuia foarte tare în timpul coacerii.
Mixezi ouăle bine de tot cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când compoziția devine spumoasă. Adaugi pe rând uleiul, iaurtul, esența de vanilie și treptat făina cernută cu praful de copt. La final adaugi pesmetul, atât cât să obții o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec. 
Compoziția obținută o torni în tavă peste fructe și nivelezi cu ajutorul unei spatule.
Dai tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, până când trece testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, prăjitura este gata.
O lași să se răcească și apoi o răstorni pe un platou și îndepărtezi hârtia de copt. (nu o răstorni cât încă este caldă pentru a nu se împrăștia siropul lăsat de prune în aluat, dând astfel senzația de necopt).
O tai și o pudrezi cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu foi si dovleac

Postat de merisor67

Prajitura cu foi si dovleac

  Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe, ciocolata alba si frisca

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe, ciocolata alba si frisca

Prajitura: Topiti pe baie de aburi untul, iar in alt bol, puneti ciocolata alba si o topiti. Le lasati sa se tempereze. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc. Adaugati untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2017, 22:47
la 31.08.2017, 23:11
la 31.08.2017, 23:23
Buna!
la 01.09.2017, 00:34
la 01.09.2017, 06:18
Mă bucur că ți-aplăcut!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking