Desert prajitura trei culori

Postat de MotanLaOale in Prajituri
11 Feb 2015 | 42536 vizualizari
Desert prajitura trei culori

Este prajitura din caietul cu retete, era preferata sotiei mele si o facea foarte des. Am facut-o si eu dupa 15 ani. Este foarte buna!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g margarina (200 g unt)
  • 4 oua
  • 150 g nuca pisata
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g gem de visine (un borcan)

Mod de preparare

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged.

Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza zaharul vanilat, iar in cealalta cacaua.

Se intinde o foaie din aluatul cu vanilie. cel deschis la culoare si se pune intr-o tava de 32x43 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se intinde uniform pe ea gem si se presara nuca.

Se intinde o foaie si din aluatul cu cacao, cel inchis la culoare si se pune in tava peste gem si nuca.

Se intinde restul de gem si se presara nucile ramase.

Cele trei albusuri se bat spuma cu zaharul pudra ca pentru bezele. Bezeaua se pune in tava peste foi si se intinde uniform.

Se introduce in cuptor la foc potrivit pentru 25-30 minute. Se taie cat mai e calda, ca sa nu crape bezeaua.

Eu am uitat si am taiat-o rece si s-a spart bezeaua, dar a fost foarte buna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de cheesecake minimalist

Postat de Constelatialeu

Reteta de cheesecake minimalist

Iata cum se prepara Reteta de cheesecake minimalist Crusta biscuiti : Am macinat biscuitii, am topit untul, apoi am amestecat biscuitii macinati cu untul si am impartit amestecul in 4 parti. Am...

Citeste continuarea

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Postat de mirela0911

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2015, 13:37
Nu pare greu de făcut, mai simplu mi se pare însă s-o facă altcineva!
la 11.02.2015, 13:38
Ne-ai adus numai bunatati!
la 11.02.2015, 13:38
Ce mult imi place genul meu de prajituri O salvez si o fac si eu
la 11.02.2015, 13:40
Motane,te-ai cam destrabalat bag de seama......
la 11.02.2015, 13:42
Motanele,ti-ai deschis cofetarie? ce-i cu atata prajitureala? Bravo

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking