Ingrediente
- 450 g taitei lati
- 550 g branza de vaci
- 100 g zahar (sau dupa gust)
- 2 lgt zahar vanilat bourbon
- 100 g stafide aurii
- 1 lgt esenta de rom
- 1 lgt esenta de vanilie
- 2 oua
- 2 lg zahar
- dulceata de cirese amare
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa.
Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat bourbon si galbenusurile. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Daca este prea uscata, se poate adauga 2-3 lg iaurt gras.
Stafide se pun la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. Se scurg bine apoi se pun peste crema de branza impreuna cu esenta de vanilie. Optional se poate adauga si putina coaja de lamaie rasa. Se amesteca totul bine.
In acelasi bol sau unul mai incapator se adauga si taiteii si se omogenizeaza bine compozitia.
Se pregateste tava. Se unge bine cu unt apoi se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Intre timp se bat albusurile impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare si densa.
Dupa ce trec cele 20 de minute, se scoate tava din cuptor si se unge prajitura deasupra cu dulceata de cirese amare. Peste dulceata se pune spuma de albusuri, se niveleaza, i se da o forma cu ajutorul unei linguri si se da din nou la cuptor pentru inca cca 10 minute sau pana se rumeneste usor spuma .
Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, daca aveti rabdare, daca nu, se poate servi si calduta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|