Desert prima mea pasca

Postat de Valclaudia in Dulciuri
15 Apr 2017 | 3049 vizualizari
Desert prima mea pasca

... pe care din lipsa de timp n-am reusit s-o pozez imediat dupa scoaterea din cuptor :( dupa racire a crapat stratul de branza... Delicii de Paste

Ingrediente

Aluat:

  • 550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. zahar
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr. margarina Rama topita
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cca 50 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut

Umplutura:

  • 750 gr. branza dulce de vaci
  • 3 oua mari de casa
  • 3-4 linguri de gris
  • 150 gr. zahar tos
  • 20 gr.coaja de portocala confiata
  • 100 gr. stafide hidratate in esenta de rom

Pentru uns si decor:

  • albus de ou batut
  • coaja de portocala confiata
  • cristale de zahar

Mod de preparare

Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida.

Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat.

Am inceput sa incorporez faina, picurand din cand in cand, ulei. Am framantat aluatul, mai bine de douazeci de minute, apoi l-am pudrat cu putina faina si l-am acoperit, lasandu-l la dospit aproape doua ore, timp in care si-a triplat volumul.

Pentru umplutura, am mixat branza de vaci cu zaharul, ouale, grisul, am obtinut o crema pufoasa de branza, in care am adaugat apoi stafidele hidratate in esenta de rom si coaja de portocale confiata.

Am tapetat tava rotunda cu hartie de copt, am impartit aluatul in doua.

O parte am intis-o cu sucitoarea si am asezat-o in tava.

Cealalta parte de aluat ramasa, am impartit-o din nou in doua. Cu jumatate am captusit putin peretii tavii, cat sa pot umple pasca cu branza, am nivelat apoi cu lingura, pasta peste aluat.

Din partea ramasa de aluat, am format o cruce pe care am asezat-o in centru.

Am uns partea de aluat cu albusul batut,  am decorat pasca cu coaja de portocala confiata si cristale de zahar.

Am acoperit pasca si am mai lasat-o la dospit, inca 30 minute.

Am preincalzit cuptorul la 170 grade C.

Am dat tava la cuptor pentru 50 de minute. Dupa expirarea acestui timp, am scos tava si am lasat pasca sa se raceasca in tava, apoi am scos-o si am asezat-o pe un platou in asteptarea momentului in care o vom servi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prima mea pasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Placinta turnata cu dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta turnata cu dovleac

Pregatirea umpluturii: Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Lava cake

Postat de Pungasa_Rogue

Lava cake

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2017, 19:54
Prima sosita, deci vreau, ca n-am facut
la 15.04.2017, 20:03
Foarte frumoasa!!!
la 15.04.2017, 20:10
la 15.04.2017, 20:29
super
la 15.04.2017, 20:29
Superba

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking