Ingrediente
- 2 oua
- 3-4 lg zahar
- 4 lg faina
- 400 ml lapte dulce
- 1 plic zahar vanilat Bourboun
- 250 g mascarpone
- 100 g unt
- 1 pachet piscoturi tip biscuiti
- 3-4 banane bine coapte
Mod de preparare
Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se bat ouale si se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se toarna laptele in fir subtire si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se aseaza pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu, pana se ingroasa crema. Cand e gata, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca impreuna cu mascarpone.
Intr-un vas de yena se aseaza biscuitii unul langa celalalt. Deasupra se pun bananele taiate rondele subtiri, acoperind toti biscuitii. Se toarna crema peste, se niveleaza apoi se aseaza din nou biscuiti, mai rar decat cei asezati pe fundul vasului.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid cu banane si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|