Desert rapid cu piscoturi, crema de iaurt si jeleu de fructe

Postat de Moni_alex in Dulciuri
24 Feb 2018 | 4534 vizualizari
Desert rapid cu piscoturi, crema de iaurt si jeleu de fructe

Reteta cu dragoste pentru familie si colegi
Saptamana trecuta am pregatit un desert rapid, combinatie intre dulce si acrisor care a fost pe placul tuturor, colegii impartind intre ei si ultima firimitura

Ingrediente

  • 300 g piscoturi
  • 300 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 600 ml smantana indulcita pentru frisca 35% grasime
  • 400 g visine congelate
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa +100 ml pentru hidratat gelatina
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri amidon
  • bucatele de ciocolata cu lapte
  • zeama de compot pentru insiropat piscoturile

Mod de preparare

Am pregatit intai jeleul de visine.

Se pun pe foc 300 g de visine cu 150 ml zahar si 150 ml apa, restul de 50 ml apa se amesteca cu cele 3 linguri de amidon.

Cand visinele fierb se adauga amidonul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se leaga jeleul si se intareste putin. Se da la rece.

Iaurtul l-am pus intr-o sita la scurs sa se scurga tot zerul si am lasat si gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.

Smantana rece din frigider se bate bine cu mixerul 1-2 minute la viteza mica pana incepe se ingroase putin, apoi la viteza mare pana frisca devine tare.

Dupa ce s-a hidratat gelatina se pune pe baine marie pana devina lichida si putin calduta. Apoi se adauga iaurtul, lingura cu lingura si frisca usor pana rezulta o crema omogena.

Piscoturile le-am insiropat in zeama de compot.

Crema de iaurt se imparte in 3.

Aranjare prajitura: se pune un strat de piscoturi, bucatele mici de ciocolata, un strat de crema de iaurt, jeleul de visine, iar un strat crema de iaurt, bucatele de ciocolata, un strat de piscoturi si se imbraca in crema de iaurt cu frisca.

Pentru ornare am folosit ciocolata topita si 100 g de visine trase in ciocolata.

Eu am facut 2 prajituri mai mici, una pentru acasa si una pentru serviciu

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid cu piscoturi, crema de iaurt si jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2018, 19:03
Rapid și delicios!
la 24.02.2018, 19:09
la 24.02.2018, 19:21
Simplu si bun
la 24.02.2018, 19:37
Delicios!
la 24.02.2018, 19:43
Cam bunut, cam bunut

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking