Desert rasturnica cu caise

Postat de MotanLaOale in Prajituri
16 Aug 2017 | 3214 vizualizari
Desert rasturnica cu caise

Am avut ca inspiratie reteta Lui Timea https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-piersici-78927.html. Am schimbat fructele, un pic proportiile si modul de pregatire. Am scos cacaua si am adaugat vanilie, ca sa se simta mai bine gustul caiselor. A fost foarte buna.

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 140 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 360 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura
  • 1 kg caise
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.

Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat.

Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu zaharul vanilat pe toata suprafata ei.

Se asaza caisele cu pielita in sus, una langa alta, cu spatii cat mai mici intre ele.  

Intr-un castron, se bat albusurile cu un praf de sare.  

Se adauga zaharul, 140 g, si se mixeaza pana se intareste.

Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si se mixeaza.

Se adauga laptele si uleiul si se amesteca in continuare.

La final, se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula usor, sa nu se lase.

Compozitia se toarna peste caise in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.

Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se rastoarna pe un platou imediat ce se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnica cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake cu pere

Postat de rhapsody

Cheesecake cu pere

1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. 3....

Citeste continuarea

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Postat de CameliaComan

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2017, 08:54
ce culoare frumoasa
la 16.08.2017, 08:54
Delicioasa!
la 16.08.2017, 09:11
Foarte buna!
la 16.08.2017, 09:21
Delicioasă!
la 16.08.2017, 09:38
Multumesc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking