Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

Postat de oanapl in Prajituri
27 Mai 2017 | 4462 vizualizari
Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

Reteta de preparare a papanasilor  Papanasii sunt specifici zonei Moldovei si sunt printre deserturile mele preferate. Imi amintesc cu drag de vacantele petrecute la bunici, cand eram rasfatati cu acest desert.

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 350 g de branza de vaci
  • 330-350 g faina
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 500 ml ulei (pentru prajit)
  • faina pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceata dupa gust (eu am folosit de cirese negre)
  • smantana

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugi faina si incepi sa o inglobezi cu o lingura, apoi o framanti cu mana, pana obtii un aluat care nu se lipeste de mana, dar nici nu este tare.

Imparti aluatul in 8 bucati marisoare, pentru papanasi, si 8 bucati mai mici pentru mot.

Bucatile mici le modelezi in forma de bila, cele mari le rotunjesti, le turtesti si, cu ajutorul degetelor, formezi la mijloc o gaura pe care o largesti usor.

Pentru prajit, folosesti un vas de fonta sau o cratita cu fundul mai gros. Torni in vasul ales uleiul (trebuie sa aiba o adancime in vas de cel putin 5-6 cm.) si il lasi sa se incinga pe foc potrivit, pana cand o bucatica mica de aluat asezata in vas formeaza imediat bule de aer in jurul ei si pluteste deasupra uleiului, apoi micsorezi focul. Prajesti pe rand papanasii, pana cand se rumenesc frumos.

Scoti papanasii pe hartie absorbanta, pentru a indeparta uleiul in exces.

 Servesti papanasii calzi, cu smantana si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in...

Citeste continuarea

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Postat de simona72

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Eu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2017, 15:34
Papanasii imi plac cu orice dulceata!
la 27.05.2017, 15:59
N-am întâlnit pe nimeni până acum care să fugă de papanaşi, dar nici care să fugă după ei, ca mine, n-am văzut. Fain!
la 27.05.2017, 16:59
la 27.05.2017, 17:00
o portie de papanasi deliciosi as servi cu mare placere,chiar acum! Primesc oare?
la 27.05.2017, 18:14
Papanasii fac parte din deserturile mele preferate, asa ca vreau portie dubla. Mai ai?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking