Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Postat de sufletista in Dulciuri
25 Mai 2017 | 6121 vizualizari
Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

Reteta de preparare a papanasilor  M-am inspirat de pe blogul Lecturisiarome Retete pentru un picnic reusit

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva.

Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine, cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta si coaja de portocala.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si obtinem un aluat moale si usor de modelat; acoperim si lasam 10 minute.

Cu mana umeda, luam bucati de aluat un pic mai mare ca o nuca, le dam forma rotunda, dupa care le aplatizam.

Intr-o tigaie, adaugam ulei si cand s-a incalzit, adaugam papanasii pe care i-am format.

Ii lasam sa se rumeneasca si, cu ajutorul unei palete, ii intoarcem pe partea cealalta.

Ii scoatem pe un platou pe care punem un servetel de bucatarie.

Ii pudram cu zahar pudra si servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lasagna cu orez si ananas

Postat de xana

Lasagna cu orez si ananas

Orezul se pune la fiert in apa(1 parte orez, 3 parti apa). Amidonul se dizolva in frisca lichida si se adauga orezului deja fiert, impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa si...

Citeste continuarea

Desert macarons cu ganache de zmeura

Postat de momo121

Desert macarons cu ganache de zmeura

Pentru bezea:   Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2017, 22:04
Eee, eu plec la somn pentru ca nu se mai poate cu atatea bunatati! Minunati!
la 25.05.2017, 22:05
Camelya ce se mananca pana in 12 nu ingrasa
la 25.05.2017, 22:08
Noapte buna
la 25.05.2017, 22:51
buni papanasi!
la 25.05.2017, 22:51
Buni, desigur!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking