Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty in Prajituri
14 Aug 2021 | 3030 vizualizari
Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Retete de suflet O rulada dulce acrisoara, delicioasa cu blat de albusuri si crema acrisoara de lamaie.

Ingrediente

  • Blat:
    • 7 albusuri
    • 7 linguri zahar
    • un praf de sare
    • 3 linguri ulei
    • esenta de vanilie
    • 6 linguri faina
    • 5 gr praf de copt
    Jeleul de merisoare:
    • 250 gr merisoare congelate
    • 50 gr zahar
    • 3 linguri apa
    • 1 lingura gelfix4:1
    Crema de lamaie:
    • 2 oua
    • 2 galbenusuri
    • 100 gr zahar
    • 150 ml zeama de lamaie
    • un praf de sare
    • 250 gr mascarpone
    • 200 ml frisca

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare.

Intindem compozitia in tava mare de aragaz pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 170  de grade pana se rumeneste usor.

Scoatem rulada si o rasturnam pe o hartie de copt asezata pe un prosop de bucatarie curat. Desprindem hartia veche si o rulam cu ajutorul prosopului. O lasam sa se raceasca.

Pentru jeleu punem fructele impreuna cu zaharul, apa si gelfixul intr-o craticioara si fierbem 2-3 minute. Lasam sa se racoreasca, fara a se intari. Pentru crema punem intr-o craticioara ouale, galbenusurile, sarea, zaharul si zeama de lamaie si amestecam bine.

Punem craticioara la foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos si lasam la racit, apoi amestecam cu mascarpone si frisca batuta. Intindem blatul racit si il ungem cu jeleul de merisoare. Intindem crema, pastrand 1/3 din ea pentru decor peste jeleu. Rulam din nou cat mai strans si asezam  rulada pe o tava. Decoram cu crema ramasa si cateva merisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta

Pentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

Postat de merisor67

Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2021, 14:30
Delicioasă!
la 14.08.2021, 14:42
la 14.08.2021, 16:11
Buna...!
la 14.08.2021, 19:37
Super!
la 15.08.2021, 10:44
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking