Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic

Postat de Oana in Prajituri
15 Mai 2018 | 2587 vizualizari
Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic

Ingrediente

Blat

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri seminte de chia sau mac 2 linguri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie

Crema de capsuni

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g capsuni
  • 1 plic gelatina
  • 100 g fistic

Mod de preparare

Pregatiti mai intai crema: amestecati cu un mixer galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu telul, sa nu se formeze cocoloase.

Puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste.

Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte.

Pasati capsunile cu un blender vertical si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema.

Lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul.

Pentru blatul de rulada, mixati cu albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare.

Mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus.

Tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor.

Coaceti blatul la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea.

Pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.

Lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija.

Inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore.

Feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar.

Savurati!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de capsuni, seminte de chia si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura rasturnata cu prune

Postat de MotanLaOale

Prajitura rasturnata cu prune

Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 120g, se amesteca cu scortisoara. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt se presara zaharul amestecat cu scortisoara pe tot...

Citeste continuarea

Cozonac floare cu nuci crocante

Postat de Bucataras

Cozonac floare cu nuci crocante

Poti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2018, 15:10
O bunătate!
la 15.05.2018, 15:22
la 15.05.2018, 17:05
la 15.05.2018, 17:47
Interesanta rulada !!!
la 15.05.2018, 18:07
Ce de bunatati ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking