Desert rulada cu crema de ness si visine

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Ian 2018 | 4263 vizualizari
Desert rulada cu crema de ness si visine

Cand adunati mai multe albusuri in congelator sau pregatiti o crema din galbenusuri si va raman albusuri, pregatiti din ele un blat de rulada, o crema care va place si puteti obtine o bunatate de rulada cu care sa ii serviti pe cei dragi sau musafirii. Eu folosesc des albusurile la diverse blaturi, pe care le combin in fel si chip si gata desertul.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 7-8 albusuri de ou
    • 7 linguri indulcitor pulbere (Green Sugar)
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 3 linguri zeama de lamaie
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de ness:
    • 500 ml lapte
    • 5 linguri indulcitor pulbere (Green Sugar)
    • 5 linguri amidon
    • 100 gr ciocolata neagra cu 50% cacao fara zahar (Green Sugar)
    • 2 lingurite ness
    • 250 gr mascarpone
    • un borcanel mic de visine fara samburi
    • nuca de cocos pentru decor
    • bomboane colorate fara zahar pentru decor (Green Sugar)

Mod de preparare

Blatul: Albusurile reci, le mixati pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana se topeste, apoi puneti si zeama de lamaie. Adaugati faina, praful de copt, vanilia si amestecati cu o paleta, cu miscari lente, pana toate sunt incorporate. Tapetati o tava mare cu hartie de copt, turnati compozitia de blat. O nivelati, introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 15 minute.

Cand este gata, scoateti blatul din cuptor si fierbinte, il desprindeti usor de hartie. Il rulati, il inveliti in folie si il lasati sa se raceasca.

Crema de ness:

Intr-o cratita puneti laptele, indulcitorul, amidonul si amestecati bine, pana acesta din urma este bine dizolvat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, adaugati ness-ul, ciocolata si amestcati bine pana sunt incorporate toate. Acoperiti crema cu folie, o dati la rece. In crema rece puneti mascarponele si mixati circa 1 minut. Blatul rece il desfaceti, puneti cam jumatate din crema, o nivelati. Asezati bucati de visine din loc in loc, apoi rulati bine. Cu restul de crema imbracati rulada, apoi o presarati cu nuca de cocos. O dati circa o ora la frigifer, apoi o decorati cu bombonele colorate. O dati iar la rece 2-3 ore sau chiar peste noapte, apoi o portionati si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de ness si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu morcov

Postat de Sim0naWorld

Prajitura cu morcov

Morcovii i-am curatat si i-am dat prin razatoarea cu ochiuri mici. Faina am amestecat-o cu praful de copt si scortiosoara. Ouale le-am mixat putin impreuna cu zaharul, apoi am adaugat uleiul si...

Citeste continuarea

Tarta cu Mere (Tarta Tatin) (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tarta cu Mere (Tarta Tatin) (Reteta Video)

PASUL 1 Incalzim cuptorul. PASUL 2 Punem apa intr-un bol mare si adaugam zeama stoarsa de lamaie. PASUL 3 Curatam merele de coaja, le scoatem semintele si le taiem in felii subtiri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2018, 19:34
Asta-i rulada care mi-a plăcut? Este exact pe gustul meu...
la 19.01.2018, 19:44
Da Rodica, aceasta este rulada ce iti placea!
la 19.01.2018, 19:44
Si eu fac destul de multe prajituri din albusuri, chiar azi am facut una! Rulada ta trebuie sa fie delicioasa!
la 19.01.2018, 19:54
Nu mai am albusuri adunate acum, dar cu prima ocazie voi incerca o combinatie asemanatoare. Cred ca a iesit delicioasa!
la 19.01.2018, 19:57
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking