Desert rulada cu gem de gutui si nuci

Postat de RODIMUR in Dulciuri
28 Iul 2019 | 2447 vizualizari
Desert rulada cu gem de gutui si nuci

Am făcut zilele trecute cea mai simplă ruladă, cu gem și cu nuci, după o rețetă pe care o aveam de foarte mult timp. Într-adevăr, iată ceva dulce și bun, care poate fi preparat relativ repede, cu ce avem la îndemână, economic și ușor.

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină albă
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la 1/2 limetă
  • 1 borcan de gem (de gutui)
  • 4-5 linguri încărcate de miez de nucă, tăiat mărunt
  • Pentru decor:
  • glazură din 75 grame de ciocolată de lapte
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • ornamente decor

Mod de preparare

Albușurile se mixează cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos fin și vanilia, mixându-se întruna. Se adaugă apoi făina ”în ploaie” amestecată cu praful de sare și coaja răzuită de lămâie.

Se toarnă compoziția omogenizată în tava prevăzută cu hârtie de  copt, se nivelează și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se rumenește ușor. Atunci se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcorească și apoi se rulează, cu tot cu hârtie, într-un șervet curat și uscat.

După 15-20 de minute, se derulează cu grijă foaia de ruladă și se unge cu un strat de 5-6 mm de gem (de gutui), în afară de capătul de sus al foii, care este bine să rămână neuns pe o suprafață de 1,5-2 cm. Se presară nucile tăiate mărunt și se rulează strâns foaia umplută și se învelește în hârtie de copt, sau în folie alimentară.

Se lasă rulada să se răcească definitiv și să se lege, timp de câteva ore, chiar peste noapte.

A doua zi, rulada se decorează cu ciocolată cu lapte, topită cu 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui, la bain-marie. Se presară ornamente decor și după ce se întărește ciocolata, rulada se poate tăia, în felii late de 1,5-2 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu gem de gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi pufoase, de post

Postat de RODIMUR

Desert gogosi pufoase, de post

Într-un vas pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în adâncitura formată în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia și coaja...

Citeste continuarea

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Postat de katty

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2019, 20:51
Ce bunatate!
la 28.07.2019, 21:07
Mulțumesc, Oana!
la 28.07.2019, 22:14
Imi plac atat de mult ruladele! Yamiii!
la 28.07.2019, 22:38
Mulțumesc, Rocsi!
la 29.07.2019, 08:51
delicioasa!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking