Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure

Postat de privatelaura in Prajituri
17 Aug 2018 | 3545 vizualizari
Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure

Un desert pe cat de simplu, pe atat de nevinovat si gustos :)  

Ingrediente

  • blat:
  • 6 ouă de găină
  • un praf de sare
  • 6 lg făină
  • 2 lg mac
  • 6 lg ulei
  • 50 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1 praf bicarbonat de sodiu
  • 4 lg îndulcitor de ștevie
  • sos de fructe:
  • 400 gr mure, afine și coacăze negre
  • 50 ml apa
  • 2 lg îndulcitor de ștevie
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Albusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare până se încorporează bine.
Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul. Compoziția se adaugă peste albușuri, incorporându-se ușor.
Făina se amestecă cu praful de bicarbonat. Se cerne peste compoziția de ouă și se încorporează ușor. Se adaugă macul și sucul de lămâie. Odată omogenizată compoziția, se toarnă în tava de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 minute. Atenție, nu lăsați mai mult, blatul va deveni uscat dacă îl țineți mai mult. Fiind în strat subțire, se va coace destul de repede și frumos.

Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un prosop curat de bucătărie, se îndepărtează hârtia de copt și se rulează strâns in servet, așa cald. Se lasă la temperat.

Între timp, se prepară sosul de fructe. Într-un vas se pun fructele de pădure, se amestecă îndulcitorul cu apa și amidonul. Se toarnă peste fructele de pădure. Compoziția se transferă pe foc, se lasă câteva minute până începe să se închege ușor compoziția. Nu lăsați prea mult, important este să își păstreze gustul de fructe proaspete, dar să fie un sos legat.

Se lasă puțin la temperat sosul. Nu vă faceți griji dacă este prea lichid. Pe măsură ce se răcește, se încheagă, plus că blatul va absorbi numai bine.

Se desface foaia de aluat, se întinde sosul de fructe și se rulează la loc. Se îmbracă în folie alimentară și se lasă așa până în momentul servirii.
Este o ruladă foarte gustoasă și aromată, fara zahar si usor de pregatit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Eclere

Postat de Dea_Dea

Eclere

ALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi de cacao si crema de cocos

Foile: Intr-un vas se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, cacaoa, bicarbonatul si praful de copt. Se adauga apoi mierea, untura, ouale batute si lapte caldut atat cat cuprinde pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2018, 20:42
minunata
la 17.08.2018, 21:26
buna buna
la 17.08.2018, 22:48
Buna!
la 17.08.2018, 22:49
Ne si dai sau doar ne arati ?
la 18.08.2018, 04:46

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking