Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

Postat de lucy2002 in Prajituri
30 Dec 2019 | 2743 vizualizari
Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

,,Bunatati de Craciun'' Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a consuma din ingredientele pe care imi ramasesese cate un pic din toate. Albusuri de la maioneza, putin biscuite si nuca de la umplerea nucilor, jumatate de tableta de ciocolata si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele sa nu le mai mut dintr-o parte in alta. Asa ca m-am apucat de treaba, am mai adaugat cateva ingrediente printre care si indulcitorul am zis sa mai reduc din calorii si acesta e rezultatul. O rulada aromata si delicioasa! :X

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 3 oua intregi + 5albusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 2 linguri de faina
  • 80 gr nuca amestecata cu biscuiti
  • 4 linguri de indulcitor ( se poate pune mai mult sau mai putin dupa gustul vostru sau chiar zahar)
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala razuita
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 200 ml frisca Hulala
  • Decor:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca Hulala
  • ornamente ciocolata de lapte rasa( de la LiDL)

Mod de preparare

Separam albusul de galbenusuri.

Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul.

Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie, coaja de portocala si praful de copt. Totul se amesteca cu atentie cu miscari largi de jos in sus. Compozitia o punem intr-o tava de aragaz cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 15-20  minute pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt foaia de pandispan o scoatem din cuptor si cat mai este ferbinte o rulam cu tot cu hartia de copt strans si o invelim intr-un servet de bucatarie curat. O lasam sa se racoreasca.

CREMA

Mixam 200ml de frisca lichida vegetala pana obtinem o frisca ferma ce si-a marit volumul.

Desfacem foaia de pandispan, ea fiin foarte putin calduta aproape de temperatura camerei si punem gemul de caise , il intindem pe toata foaia egal, asteptam 5 minute ca foia sa traga putin gemul si revenim cu frisca deasupra pe care o intindem cu ajutorul unei spatule uniform. Incepem a rula foaia de pandispan dar fara hartia de copt pe care o desprindem treptat ruland foaia cu frisca. Rulada se pune intr-o folie alimentara se strange la capete si se da la rece. A doua zi o imbracam intr-o crema facuta din ciocolata si smantana ( inferbantam smantana si o turnam peste ciocolata, lasam 2 minute sa se topeasca si mixam foarte bine.) La final ornam cu ciocolata rasa cu lapte ornament sau cum va place voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de nuci

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema de nuci

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la...

Citeste continuarea

Placinte impletite, cu dovleac

Postat de merisor67

Placinte impletite, cu dovleac

Pentru aluat , punem untul intr-un vas pe foc incet si il lasam sa se topeasca, apoi punem jumatate din cantitatea topita intr-un bol, iar peste cealalta jumatate de pe foc punem uleiul si o mana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 02:04
la 30.12.2019, 07:04
Foarte bună...!
la 30.12.2019, 07:21
Adauga comentariu...
la 30.12.2019, 10:09
Ce bine arata! Si ce buna e!
la 30.12.2019, 10:10

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking