Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Postat de mirela0911 in Prajituri
21 Mar 2021 | 2639 vizualizari
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si e si tare buna!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 140 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 150 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smantana pentru frisca
  • 1 lg zahar pudra
  • lapte dulce pentru insiropat

Mod de preparare

Se pun ouale intr-un bol. Se pune praful de sare si se bat ouale bine. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Se pregateste tava cuptorului, se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un posh se pune o treime din compozitie si se deseneaza pe hartia de copt marginile petelor (vezi poza). Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 3 minute. 

In restul de aluat se adauga cacaoa si se mixeaza bine. Se scoate tava din cuptor si se toarna compozitia. Se niveleaza pe toata suprafata si se da din nou la cuptor pt cca 12-15 minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se transfera blatul cu tot cu hartia de copt pe masa de lucru. Se asaza deasupra o hartie de copt si se intoarce blatul. Se desprinde hartia de pe fundul blatului cu grija, se intoarce din nou si se lasa la racit. 

Intre timp se pregateste crema. Se mixeaza mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul pudra. 

Se insiropeaza blatul cu laptele dulce apoi se unge toata suprafata blatului cu crema. Se asaza din loc in loc zmeura (congelata am avut) apoi se ruleaza cu grija cat mai strans. Se impacheteaza in hartia de coptsi se lasa peste noapte la rece. 

A doua zi se taie si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Strudele cu mere

Postat de Irina

Strudele cu mere

Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa. Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii. Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am...

Citeste continuarea

Bicolora cu cirese

Postat de merisor67

Bicolora cu cirese

Ciresele le-am pregatit de cu seara, adica am scos samburii, am presarat 3 linguri de zahar peste ele si le-am lasat la rece. Am inceput intai cu partea ciocolatoasa: am pus intr-un vas untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2021, 21:00
E cam scurt gatul girafei, te-ai zgarcit la OO...
la 21.03.2021, 21:04
Wow! Ce frumusete! Cred ca au fost tare incantati copiii tai draga mea!
la 21.03.2021, 21:31
la 21.03.2021, 22:02
Bine mai arata !!!!
la 22.03.2021, 00:06

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking