Desert rulouri cu branza dulce

Postat de diaconta in Dulciuri
5 Oct 2017 | 8891 vizualizari
Desert rulouri cu branza dulce

Când mă gândesc că era o vreme când nu prea mă încumetam să fac aluaturi,realizez ce multe bunătăţi am ratat. Mie îmi plac foarte mult prăjiturile cu brânză dulce de vaci, mai ales că întotdeauna găsesc la piaţă brânză proaspătă şi foarte gustoasă. Aşa că am pregătit aceste rulouri cu brânză pentru o zi mohorâtă de Duminică. Asta nu înseamnă că dacă ar fi fost o zi însorită, cum a fost azi, nu le-aş fi savurat cu aceeaşi poftă.  Dar mai bine vă spun cum le-am pregătit.

Ingrediente

Pentru rulourile cu brânză veţi avea nevoie de următoarele ingrediente: Pentru aluat:

  • 580 g faina
  • 3 oua
  • 100 g unt 82% grasime
  • 100 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 600 g brânza dulce de vaci
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 50 g stafide
  • 1 lingura rom

Mai avem nevoie de 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca.

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Am lasat-o sa se activeze. Intre timp am mixat ouale cu zaharul, apoi am pus untul topit si racit, drojdia. Am adaugat apoi alternativ, faina si lapte caldut, sarea si aromele.

Trebuie sa obtinem un aluat nu prea moale. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau lapte. Aceasta depinde de tipul de faina folosit sau de marimea oualor.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care se desprinde usor de peretii vasului.

Am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa dospeasca la loc caldut.

Eu am avut ouă de ţară, asa ca aluatul meu a avut o culoare foarte frumoasa.

Cât timp a dospit aluatul, am pregatit umplutura.

Stafidele le-am pus la înmuiat în rom.

Am mixat brânza cu zaharul, vanilia si oul batut. La final, am razuit coaja de lamâie si am adaugat stafidele scurse.

Dupa ce aluatul a dospit, am întins doua foi dreptunghiulare, taindu-le si pe acestea în doua pe lungime. Am pus umplutura si le-am rulat.

Am taiat apoi obtinând din fiecare bucata câte trei rulouri.

Pentru ca am lasat putin aluat, am taiat niste fâşii pe care le-am înfăşurat în jurul rulourilor.

Sigur ca voi puteti sa le dati si alta forma. Eu asa le-am vrut de data aceasta.

Le-am lasat sa mai dospeasca în tava pâna s-a încalzit cuptorul.

Le-am uns deasupra cu ou si le-am copt la 180 de grade C, aproximativ 35 de minute.

E bine sa verificati sa fie coapte.

V-as recomanda sa folositi pentru umplutura, brânza care este bine scursa, altfel aluatul se va înmuia si umplutura va curge.

Sunt foarte gustoase calde, dar si reci alaturi de o cana de lapte sau iaurt.

 S-aveţi pofta!                                                                                                                                                                               

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert melcisori cu branza dulce

Postat de privatelaura

Desert melcisori cu branza dulce

Se mixeaza spuma untul moale (cu un praf de sare), se adaugă apoi oul. Dupa ce s-a omogenizat, se adaugă făina si bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, ca...

Citeste continuarea

Desert rulouri rapide cu branza dulce

Postat de RODIMUR

Desert rulouri rapide cu branza dulce

Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul. Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2017, 21:06
Astea-s bune calde, chiar fierbinti....
la 05.10.2017, 21:06
Eu azi le0am facut din nou,asa ca am zis sa va las si voua reteta
la 05.10.2017, 21:08
Am salvat reteta ca deja imi ploua-n gura de pofta...
la 05.10.2017, 21:14
Uitasem de orele astea... ))) Arata de milioane, bagam reteta la seif si o punem in aplicare cat de curand!
la 05.10.2017, 21:27
Laura,ai grija sa nu le arzi )))))

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking