Desert rulouri rapide cu branza dulce

Postat de RODIMUR in Dulciuri
19 Iun 2017 | 4648 vizualizari
Desert rulouri rapide cu branza dulce

Produsele de patiserie sunt pe placul multor persoane și grație foilor de plăcinte și de foietaj pe care le găsim în comerț, putem să preparăm rapid în casă fel de fel de plăcinte, aperitive sau dulciuri. Din aceste ingrediente, se pot face 20 de rulouri umplute cu brânză.

Ingrediente

  • 1/2 pachet Morărița, foi de plăcinte (de 400 grame)
  • 500 grame de brânză dulce de vaci
  • 100 grame zahăr tos fin
  • 100 grame stafide
  • 2 ouă
  • 1 plic de vanilie
  • 4 linguri de făină
  • 1/2 pachet de unt (100 grame)
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul.

Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când compoziția este uniformă, amestecați în ea și stafidele.

Desfaceți cu grijă pachetul de foi, ca să nu le rupeți și întindeți pe planșetă prima foaie. Ungeți foaia cu unt topit, apoi suprapuneți peste ea altă foaie, pe care o ungeți, de asemenea, cu unt topit și tot așa procedați mai departe, până la a patra foaie, pe care o veți unge cu unt și compoziție de brânză. Rulați foaia cu brânza la interior și apoi tăiați, ruloul în 5 sau mai multe bucăți, după cum doriți.

Umplutura se mai poate pune într-un strat îngust, de două degete, doar pe laterala mare a foii de plăcintă, după care rulați. Oricum, trebuie să calculați dinainte, distribuirea compoziției la toate foile de plăcintă, știind că într-o jumătate de pachet sunt 12 foi, iar fiecare rulou mare va avea câte 4 foi.

După ce ați tăiat (cu un cuțit bine ascuțit) rulourile cu brânză, puneți-le într-o tavă, prevăzută cu hârtie de copt și ungeți-le cu oul bătut bine.

Dați tava la cuptor, la foc potrivit, până ce se rumenesc rulourile.

Se pot mânca atât calde, cât și reci (dar sunt mai bune, calde)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri rapide cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Curd de Capsuni (Reteta Video)

Postat de Ina75

Curd de Capsuni (Reteta Video)

Taiem capsunile in felii. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa, zeama de lamaie si capsunile. Amestecam si le lasam sa fiarba timp de cateva minute, pana cand capsunile se inmoaie...

Citeste continuarea

Biscuiti pentru Craciun

Postat de gatiticuspor

Biscuiti pentru Craciun

Mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa si moale. Bateti oul cu esenta de vanilie si adaugati-l peste crema de unt, amestecand pana obtineti o compozitie omogena. Incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2017, 14:10
ce bine arata! imi plac preparatele cu branza!
la 19.06.2017, 14:21
bune
la 19.06.2017, 14:29
delicioase!
la 19.06.2017, 14:38
Vă mulțumesc frumos, Madi, Geanina și Licurici! Mă bucur foarte mult că vă plac rulourile mele cu brânză!
la 19.06.2017, 15:23
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking