Desert strudel de mere

Postat de Ina in Dulciuri
31 Mar 2016 | 25275 vizualizari
Desert strudel de mere

O altfel de placinta, usoara si eleganta.

Ingrediente

  • 450 g aluat foietaj
  • 1,5 kg de mere
  • zeama de la o lamaie
  • 100­-150 gr zahar
  • pesmet
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra

Mod de preparare

Lasam aluatul la temperatura camerei,sa se decongeleze. 

Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.

Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam zaharul (dupa gust) si scortisoara si le punem la foc mic si le calim usor. Vom scapa de surplusul de sirop adaugand 3-4 linguri de pesmet in compozitia de mere. 

Cand aluatul este complet dezghetat, il intindem pe masa usor infainata si il netezim cu sucitorul, apoi il taiem pe din doua, obtinand doua foi egale de aluat. 

Imaginar, impartim  pe lungime foaia de aluat trei parti , iar partile din exterior le vom taia usor oblic, in fasii late de 1-2 cm.

In partea netaiata din mijloc vom pune un strat consistent de mere calite, apoi incepem asamblarea impletind fasiile din exterior, una cate una, peste stratul de mere din mijloc.  Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat, obtinand astfel doua strudele impletite pe care le asezam in tava tapetata cu ulei si faina.

Ungem placinta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce foietajul se coace frumos, iar aromele de mar copt si scortisoara cuprind intreaga bucatarie.

Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca (daca putem) si o servim pudrata cu zahar . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de Oana

Desert - Strudele de post cu mere

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 20:14
Si uite cum incep eu sa ma ingras
la 31.03.2016, 20:15
))))
la 31.03.2016, 20:15
Mammma mia, ce-mi place!
la 31.03.2016, 20:16
Corina
la 31.03.2016, 20:17
bun bun

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking