Desert tarta cu branza dulce si agrise

Postat de RuxyRux in Dulciuri
16 Noi 2017 | 2723 vizualizari
Desert tarta cu branza dulce si agrise

Ora de dulce! Delicioasa e putin spus...nu prea am cum sa va dovedesc, asa ca va invit sa o probati daca aveti incredere in mine!    Tarte si placinte rumenite si iscusite

Ingrediente

Blat:

  • 250 gr. unt gras( 82%) Eu il prefer pe cel din Liddl, deoarece nu are apa.
  • 350 gr. faina patiserie
  • 1 ou mare
  • 125 gr. zahar
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina pentru infainat
  • tava dreptunghiulara cu inel detasabil

Crema de branza:

  • 6 oua
  • 1 kg branza dulce
  • 300 gr. zahar
  • vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 125 gr. amidon
  • 75 gr. gris
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 gr. iaurt grecesc
  • 1/2 punga agrise uscate( cam o canita)

Mod de preparare

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute.

Crema de branza se prepara usor; se amesteca cu mixerul ouale si zaharul, se pune branza in doua trei transe, apoi iaurtul, zeama si coaja de lamaie, vanilia si la final amidonul, grisul si praful de copt.

Se scoate blatul de la rece se intinde foaia pe o suprafata infainata bine, la fel si sucitorul si se aduce la dimensiunea tavii de copt.

Tava se tapeteaza cu unt si faina, apoi se asaza foaia de aluat in diverse forme. Deasupra foii se pune crema de branza si se adauga agrisele uscate.

Prajitura se coace la 190 de grade Celsius, pana ce devine ferma deasupra, posibil sa dureze undeva intre 45 de minute si o ora in functie de cuptor.

Eu am decupat cu forma rotunda cand s-a racit tarta, pentru prezentare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza dulce si agrise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Postat de ela

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte ouale, drojdia, faina. Stafidele cu esenta de rom si cu apa calda le lasam la inmuiat din timp, apoi le scoatem si le stoarcem. Pregatim...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu untura

Postat de robert_badica

Fursecuri fragede cu untura

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2017, 22:20
Prima venita, prima servitaaaaaa
la 16.11.2017, 22:21
Oooo, ce onoare si placere! ) Cu drag! Multumesc Menuca scumpa!
la 16.11.2017, 22:28
Ruxy scumpa, onoarea si placerea sunt de partea mea! te pup si te imbratisez cu mult drag, om minunat!
la 16.11.2017, 22:42
Esti o scumpa Menuca dulce...fata minunata si tare draga mie!Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si calde! Te rog sa mai vii pe la mine! Aduci primavara!
la 16.11.2017, 22:45
Arata minunat!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking