Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure

Postat de simona72 in Prajituri
6 Feb 2019 | 3230 vizualizari
Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure

Aluatul de tarta este la fel ca si cel pentru o tarta sarata. Simplu, cu ingrediente putine si usor de preparat. Atentie la pasii pe care i-am descris in reteta de tarta sarata. https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 120 gr zahar alb
  • 70 gr unt gras
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • ½ lingurita sare grunjoasa
  • 120 gr alune de padure
  • 150 gr ciocolata neagra+150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru aluat:(pentru 2 tarte mai mici)
  • 120 gr unt gras rece
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina alba
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri apa rece

Mod de preparare

Pentru crusta aveti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-quiche-cu-branzeturi-89436.html

Ce este diferit fata de crusta pentru tarta sarata, este faptul ca pentru aceasta tarta se coace complet. Adica: se coace tarta cu hartie de copt cu bile pentru 30-35 minute, apoi se inlatura bilele si se mai coace inca 10 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se poate pune umplutura.

Pentru caramel: intr-o cratita cu fund dublu se pune zaharul la foc mic inspre mediu. Se lasa zaharul sa se caramelizeze si se amesteca constant in craticioara. Daca zaharul se arde caramelul va avea gust amar. Dupa ce zaharul s-a caramelizat si a capatat culoarea chihlimbarului se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se ia cratita de pe foc, sau se poate lasa pe flacara mica, dar atentie sa nu va ardeti cand puneti smantana. Compozitia din cratita incepe sa bulbuceasca, se amesteca pana incepe sa se calmeze. Se adauga sarea, de preferat sa gustati si sa faceti caramelul dupa gustul vostru. Se adauga alunele de padure taiate grosier. Se lasa sa se raceasca pana devine calduta. Se toarna in crusta coapta complet si se da la frigider pentru 30-40 minute.

Ciocolata se taie grosier cu un cutit si se pune intr-un bol. Se adauga smantana pentru frisca, se pune castronul pe baie de aburi, se amesteca constant si se lasa pana ciocolata este complet topita. Daca este prea fierbinte se lasa sa se tempereze, apoi se toarna peste caramel. Se da la frigider pentru o ora, sau pana glazura de ciocolata s-a intarit.

De preferat, inainte sa taiati si sa serviti tarta, e bine sa o scoateti din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte. Se poate lasa la temperatura camerei si apoi se poate servi. In felul acesta crusta, care se aseamana cu un biscuite este frageda si nu tare ca si atunci cand este scoasa din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tarta cu caramel sarat, ciocolata si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cremsnit

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura cremsnit

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul...

Citeste continuarea

Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia

Postat de merisor67

Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia

Cum se prepara Reteta Prajitura "O noapte la Venetia", prajitura preferata de toata familia: Pentru blatul de cocos , mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2019, 16:21
Cred ca este o bunatate! Arata foarte bine!
la 06.02.2019, 16:21
N-am gustat pana acum caramel sarat, dar am eu asa o vaga presimtire ca mi-ar place....
la 06.02.2019, 16:32
Pai atunci sa fac ceva cu caramel sarat, pentru urmatoarea intalnire...
la 06.02.2019, 16:32
deliciu! am probat odata si e super combinatia!
la 06.02.2019, 16:32
Este o idee idealista......

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking