Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
27 Apr 2018 | 4175 vizualizari
Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura

Astazi vin cu o tarta super delicioasa.
Intai de toate, am sa va zic cateva cuvinte despre produsele Sano Vita, pentru ca am folosit din ele la aceasta tarta. Le-am descoperit cu 3-4 ani in urma, nu mai mult si imi plac foarte mult. Nu le-am folosit pe toate, daca asta va imaginati, ca nu poate sa ne placa totul pe lumea asta, dar am cumparat cateva din ele care m-au atras, stiind ca sunt sanatoase si am ramas placut impresionata de ele. De la amestecul de legumele uscate, cereale, fructe uscate, seminte, susan, ulei de cocos si multe altele, au devenit preferatele mele si alor mei. Inainte de Paste am primit de la ei un colet cu multe produse minunate, unele chiar noi pentru mine si am inceput sa le testez. Si da, pot sa spun ca voi ramane fidela multor produse Sano Vita si va recomand cu toata increderea sa le incercati si voi.
Pentru inceput, am pregatit o tarta cu caju in crusta, o crema delicioasa cu lapte de cocos, la care am adus un plus de culoare si savoare cu niste zmeura. A fost nebunia noastra de week-end!

Ingrediente

  • Pentru crusta:
    • 120 gr unt
    • 1 ou
    • 100 gr caju (de la Sano Vita am folosit)
    • 210 gr faina
    • 3 linguri lapte
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 400 gr lapte vegetal de cocos (de la Sano Vita am folosit)
    • 2 galbenusuri
    • 3 linguri si 1/2 amidon
    • 5 linguri zahar
    • 300 gr mascarpone
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita vanilie
    • 200 gr zmeura

Mod de preparare

Crusta: Puneti caju in robot si il macinati.

Intr-un bol taiati untul rece, oul, amestecati putin. Adaugati sarea, praful de copt, vanilie, apoi adaugati caju macinat si faina. Amestecati bine cu mana, turnati si laptele. Framantati pana obtineti un aluat nelipicios. Il inveliti in folie, il dati 30 de minute la frigider. Dupa acest timp il scoateti, il puneti intr-o tava de tarta (eu am folosit o tava dreptunghiulara), iar cu ajutorul degetelor intindeti aluatul spre margini, inclusiv peretii tavii sa ii imbracati in aluat. Intepati aluatul cu o furculita. Asezati hartie de copt peste aluat si puneti niste orez (asta ca sa nu se stranga marginile crustei la copt). Introduceti tava in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25 de minute. Cand este gata, scoateti crusta din cuptor si o lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita puneti galbenusurile cu zaharul si le amestecati bine cu un tel. Adaugati laptele vegetal de cocos, amidonul si amestecati pana ce acesta din urma este bine dizolvat. Transferati cratita pe foc, invartiti continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o dati la rece. Cand s-a racit bine crema, adaugati mascarponele si mixati. La final adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie. Peste crusta coapta rece, puneti zmeura (eu am folosit zmeura decongelata), apoi turnati toata crema si o nivelati. Dati tarta la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. O scoateti de la rece, o decorati cu zmeura, bucati de caju si frunze de menta. Portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema cu lapte de cocos, caju si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresă cu bezea

Postat de Zamfira

Negresă cu bezea

Blat Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul. Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu...

Citeste continuarea

Eclere cu crema de lime si busuioc

Postat de Oana

Eclere  cu crema de lime si busuioc

Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2018, 10:48
Arată minunat!
la 27.04.2018, 10:50
la 27.04.2018, 10:50
Arată foarte tentant!
la 27.04.2018, 11:54
Delicioasa !!! Prezentarea ca de obicei de exceptie
la 27.04.2018, 12:03
Delicioasa!✌️

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking