Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Postat de madi_marin in Dulciuri
26 Ian 2020 | 3023 vizualizari
Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Pentru această reţetă m-am inspirat de pe blogul Jamilei ( aluatul) şi ,,Pasiune pentru bucatarie,, ( cremeux).

Ingrediente

  • Pentru tarta 28 cm :
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 40 ml apă rece
  • un praf de sare
  • Cremeux de ciocolată :
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 100 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 250 g ciocolată (amăruie)
  • 6 g gelatină granule

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe.

Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă.

Se adaugă apoi gălbenuşul şi apa rece puţin câte puţin.

Se omogenizează bine totul, apoi se scoate aluatul pe blatul de lucru şi se frământă câteva secunde.

Din el se formează un disc pe care îl acoperim cu folie de plastic şi pe care îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp preparăm cremeux-ul ( cremă delicioasă, fină, dar fermă de ciocolată)  : se înfierbântă într-un vas la foc mic frişca lichidă şi laptele.

Gelatina se hidratează cu 2 linguri de apă rece şi se dă deoparte.

Cu un tel se amestecă pentru câteva minute gălbenuşurile cu zahărul.

Peste crema de gălbenuşuri se toarnă în fir subţire şi amestecând continuu lichidul fierbinte, apoi totul se pune înapoi la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă ( cca 2 – 3 minute).

Crema îngroşată se pune peste ciocolata ruptă în bucăţele şi se amestecă până la topirea completă.

Gelatina se lichefiază la foc mic, apoi se toarnă peste crema de ciocolată.

Se dă la rece să capete consistenţă.

Aluatul de tartă se scoate de la rece, se întinde cu un sucitor pe blatul pudrat uşor cu făină, apoi se pune în formă, se tasează bine şi i se îndepărtează marginile.

Se înţeapă din loc în loc, apoi se acoperă cu hârtie de copt peste care turnăm boabe speciale de ceramica, orez, fasole etc.

Se coace la 180 grade pentru 40 de minute ( după 20 de minute se pot îndepărta boabele şi se poate coace blatul simplu în continuare).

Se lasă la răcit, se toarnă cremeux-ul şi se nivelează.

Se poate pune deasupra o glazură preparată din 100/150 ml frişcă lichidă şi 100/150 g ciocolată.

Se dă la frigider peste noapte şi apoi se poate orna după imaginaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cremeux de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clatite umplute cu branza dulce

Postat de Patricia_Iordache_79

Clatite umplute cu branza dulce

Cum preparam clatitele: Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase....

Citeste continuarea

Cookies

Postat de comanligia

Cookies

Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2020, 14:54
Ma scuzati, ma duc sa caut in dex...
la 26.01.2020, 15:06
Foarte bună!
la 26.01.2020, 15:55
la 26.01.2020, 17:27
Buna!
la 26.01.2020, 17:58
Cleme

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking