Ingrediente
- 100 grame unt
- 50 grame zahăr pudră
- 50 ml smântână
- 1 ou
- 150-175 grame făină albă
- 3 mere
- 4-5 lingurițe de dulceață de trandafiri
- afine
- unt pentru uns tava
- zahăr tos pentru decor
Mod de preparare
Se freacă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă smântâna și oul, iar când compoziția s-a omogenizat se adaugă făina. Rezultă un aluat moale, fraged care se va ține în frigider cel puțin 30 minute.
Între timp, se spală merele, se curăță de coji, de semințe și de cotoare, după care se taie felii subțiri.
Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider, se întinde o foaie rotundă și se pune în tava unsă cu unt în prealabil. Se înțeapă cu furculița blatul și se dă tava pentru 4-5 minute la cuptor, ca să înceapă să crească.
Se scoate tava din cuptor și se unge foaia cu dulceață de trandafiri, scursă de sirop, peste care se aranjează sub formă de floare, feliile de măr și apoi pe contururi, afinele.
Se presară tarta cu zahăr tos (de preferat zahăr brun, dacă aveți la îndemână).
Se dă tava la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere, afine si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|