Desert tarta cu pere si migdale

Postat de cristina1985 in Prajituri
11 Dec 2021 | 2026 vizualizari
Desert tarta cu pere si migdale

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 225 g faina
  • 115 g unt rece ,taiat cubulete
  • un praf sare
  • 45 ml apa rece
  • Pentru crema de migdale:
  • 115 g migdale
  • 50g zahar
  • 65 g unt moale
  • 1 ou+ 1 albus
  • 1/2 lg-ta esenta migdale
  • Alte ingrediente:
  • 3 pere
  • zeama lamaie

Mod de preparare

    Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale  aluatul, se adauga  putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se pastreaza in frigider, intr-o punga inchisa, timp de 30 minute.

  Crema de migdale: se pune apa la fiert, intr-o oala, iar cand da in clocot se pun migdalele si se scot imediat.Trebuie doar oparite. Se scurg si se lasa la racit. Apoi le  puneti cu zaharul intr-un blender si macinati-le  fin (dar sa nu ajunga pasta!). Se adauga untul moale,oul, albusul si esenta de migdale.

  Perele se curata de coaja, se ung cu zeama de lamaie. Se scoate cotorul si se taie felii subtiri.

  Se intinde aluatul  si se aseaza intr-o forma cu diametru de 23 cm. Se taie marginile,  care depasesc forma si se aseaza perele, sub forma unui evantai. Intre ele se pune umplutura de migdale si se da la cuptor (preincalzit) , timp de 50-55 minute. Puteti verifica  dupa primele 20 minute,apoi din 10 in 10 minute, pana se rumeneste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Aluat:  Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste...

Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si pere

Postat de Oana

Desert tarta cu ciocolata si pere

Pune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2021, 20:52
la 11.12.2021, 21:21
Buna!
la 11.12.2021, 22:10
Multumesc!
la 11.12.2021, 22:11
Delicioasa!
la 11.12.2021, 22:12

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking