Desert tarta Raffaello

Postat de simona72 in Prajituri
29 Mai 2019 | 2282 vizualizari
Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma asta. Rosie si din portelan, te face sa o indragesti pe loc. Si mai rau, iti tot vine sa faci deserturi :)) Retete pentru mese in familie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua mari
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 120 gr zahar brut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura praf de copt
  • 3-4 picaturi esenta de migdale
  • 3 linguri faina de migdale
  • 3 linguri faina alba 000
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Pentru insiropat:
  • 50 ml sirop din flori de soc(sau un alt sirop preferat de voi)
  • 60-70 ml apa
  • Pentru crema:
  • 200 gr mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 ml lapte de cocos(1 cutie)
  • 1 plic de gelatina granule(10 gr) +50 ml apa rece
  • 150 gr zahar fin
  • In plus pentru decor:
  • Nuca de cococ, bomboane Raffaello, flori, fructe

Mod de preparare

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la incorporare. Faina alba se amesteca cu faina de migdale, amidonul si praful de copt. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica.

Tava de tarta se unge cu ulei sau unt. Se pudreaza bine interiorul tartei cu nuca de cocos. Se toarna aluatul in tava si se coace la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 20-25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa aluatul sa se raceasca in tava. Siropul se amesteca cu apa. Nu este nevoie de mult sirop, avand in vedere ca aluatul este unul pufos. Se insiropeaza si se da deoparte pana pregatim crema.

Pentru crema: gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece. Se lasa 10 minute, apoi se dizolva pe flacara cea mai mica a aragazului. Atentie sa nu fiarba, altfel isi pierde din proprietati. Gelatina dizolvata se amesteca cu laptele de cocos.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana incepe sa se tina de paletele mixerului, dar NU pana devine tare. Se adauga mascarponele si se continua mixarea pana capata consistenta dorita. Atentie!! Mixarea prea mult duce la taierea cremei, asa zisa branzire. Peste crema mascarpone se adauga laptele de cocos cu gelatina. Se amesteca usor cu un tel tip para. Crema este moale, asta nu trebuie sa va sperie, se va intari la frigider. Crema se pune in tava peste aluat, se niveleaza, iar deasupra se presara nuca de cocos. Se preseaza putin cu palma, pentru a adera mai bine fulgii de cocos cu crema. Se da la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte. Nu mai ramane decat sa decorati tarta dupa cum va place. Eu am folosit bomboane Raffaello, flori, petale de flori si fructe.

Portionati ca pe tort si serviti cu pofta. Sa va fie de folos!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Brownie cu mascarpone si caramel

Postat de GeorgianaGrigorescu

Brownie cu mascarpone si caramel

Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita peste oua si mixam bine. Adaugam si faina amestecand bine.Punem...

Citeste continuarea

Reteta de chec cu dovleac si nuci

Postat de katty

Reteta de chec cu dovleac si nuci

Iata cat de simplu se prepara Reteta de chec cu dovleac si nuci: Punem piureul de dovleac intr-un castron impreuna cu sarea, ouale si zaharul. Mixam bine compozitia pana devine fina si isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2019, 15:49
Prima !!!
la 29.05.2019, 15:50
Nu sunt prietena cu nuca de cocos,dar daca va place,eu iti apreciez munca!
la 29.05.2019, 15:51
Imi place!
la 29.05.2019, 15:56
Zici ca dai o coconuta din asta sau trebuie sa-mi fac daca vreau ?
la 29.05.2019, 16:16
Multumesc!
Dau Cleme, cum sa nu dau...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking