Desert tarta Tatin cu mere

Postat de RuxyRux in Dulciuri
4 Apr 2020 | 3454 vizualizari
Desert tarta Tatin cu mere

O tarta delicioasa, reteta Sylviei Boutiere, iti multumesc draga mea, a iesit minunata si o prepar de cate ori avem pofta de ea!

Ingrediente

Aluat clasic frantuzesc :

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. unt( 82%)
  • 1 lingura de zahar
  • un galbenus de ou
  • 30 ml apa
  • un pra de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • vanilie

Umplutura:

  • 7 mere mari
  • 100 gr. zahar brun
  • 100 gr. unt
  • scortisoara
  • vanilie

Mod de preparare

Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora.

Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul.

Intr-o tigaie adanca se pune zaharul impreuna cu vanilia si cu untul pana ce acesta se topeste, se lasa sa se caramelizeze, se adauga merele si se tin pana ce se coloreaza bine, se adauga scortisoara.

Se intinde foaia de aluat. 

Intr-o tava rotunda unsa cu unt, presarata cu o lingura de  zahar brun, se asaza merele caramelizate, se pune foaia deasupra, se introduce bine pe langa mere, se inteapa din loc in loc si in mijloc se taie usor, se pune la cuptor la 180 de grade si se coace pana ce se rumeneste frumos.

Cand este usor racita, se trece cu cutitul  pe margini,  se pune deasupra un platou se intoarce printr-o miscare precisa si rapida.

Se poate manca cu inghetata, sau cu o lingura de smantana.

O mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Tatin cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta Tatin

Postat de BakeUpArtist

Desert tarta Tatin

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,...

Citeste continuarea

Desert tarta Tatin

Postat de Constelatialeu

Desert tarta Tatin

Pentru ca aluatul foitaj l-am avut la congelator, l-am scos din timp si l-am lasat sa se dezghete. Dupa ce aluatul se dezgheata ne apucam sa facem tarta. Curatam merele si le taiem pe jumatate ,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2020, 21:29
Ce nebunie de tartaaaaaa! Deja salivez!
la 04.04.2020, 21:30
Delicioasa !
la 04.04.2020, 21:31
Da da Rocsi si eu, va trebui sa astept pana maine dimineata ca acum e deja cam tarzior), miroase minunat in casa, te pup cu drag, multumesc pentru prezenta si apreciere!
la 04.04.2020, 21:32
Chiar da Cleme, iti multumesc, te imbratisez cu drag!
la 04.04.2020, 21:47
ce bine arata

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking