Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare

Postat de RuxyRux in Dulciuri
20 Iun 2019 | 2918 vizualizari
Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare

Astazi am primit de la o prietena draga, merisoare frumoase si atat de tare m-au inspirat incat am vazut deja tarta in farfurie, asa ca n-am rezistat ispitei dulci si m-am apucat de prajitura, iar la aceasta ora cam tarzie, va aduc desertul delicios la degustat si sper sa va placa.

Ingrediente

Gem de merisoare:

  • 870 gr. merisoare
  • 350 gr. zahar
  • 1/2 lamaie
  • vanilie

Blatul de tarta:

  • 300 gr. faina
  • 185 gr. unt gras( 82%)
  • 1 ou
  • 130 gr. zahar
  • o lingura smantana
  • vanilie

Umplutura:

  • 475 gr. smantana
  • 4 oua
  • 125 gr. zahar
  • vanilie
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Gemul de merisoare:

Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se lasa la foc mic sa fiarba si sa scada, pana la consistenta mai groasa, apoi se strecoara prin sita si se mixeaza.

Blatul de tarta:

Se amesteca faina cernuta cu untul rece dar moale, taiat bucati, cu oul, vanilia si smantana si se da forma aluatului, apoi se pune la rece 30 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura:

Smantana se amesteca cu ouale, cu zaharul, amidonul si vanilia.

Se scoate aluatul de la rece si se intinde foaia, se asaza in forma de tarta( unsa cu putin ulei), se adauga umplutura de smantana.

Tarta se coace la cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30 de minute.

Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se intinde gemul deasupra.( Eu am pus in jur de 5 linguri.)

Tarta se taie cand este rece.

Pofta buna la tarta delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu afine si lamaie

Postat de timea

Biscuiti cu afine si lamaie

Intr-un bol amestecam margarina cu zaharul adaugand apoi coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Incorporam afinele (eu le-am pus congelate) apoi treptat adaugam faina...

Citeste continuarea

Pariziene cu pere

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2019, 21:56
un deliciu
la 20.06.2019, 21:57
buna buna
la 20.06.2019, 21:59
Multumesc Roxana draga mea!
la 20.06.2019, 21:59
Multumesc Motanasule!
la 20.06.2019, 22:41
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking