Desert tort Cristina

Postat de ancutsa in Torturi
24 Iul 2017 | 3143 vizualizari
Desert tort Cristina

Pentru ca azi e onomastica surorii mele, am pregatit un tort cu blat de cacao, crema de vanilie si ciocolata, decorat cu frisca si rulouri de napolitana umplute cu crema.

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri;
  • 250 g unt sau margarina;
  • 5 linguri de zahar;
  • 6 linguri (cu varf) faina;
  • 10 linguri lapte;
  • 2 linguri (cu varf) cacao;
  • un plic praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri;
  • 350 ml lapte;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri (cu varf) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • Ciocolata neagra dupa gust;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 400 ml;
  • 3 linguri zahar;
  • 25 g whisky sau alta tarie;
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida;
  • Ornamente de zahar;
  • O cutie de rulouri de napolitana umplute cu crema

Mod de preparare

 

Blatul:

Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pregatita cu foaie de copt si se coace la foc mediu aprox 30-35 de minute.

 Siropul:

Se face un sirop din apa cu zahar si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga whisky sau alte esente.  

 Cremele:

Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, amestecand si batand tot timpul cu un tel pentru a o face mai aerata, apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se adauga untul si se amesteca bine.

Pentru crema de ciocolata: se toarna intr-un castronel un pic din crema de vanilie si se amesteca bine cu putina ciocolata neagra.

 Dupa ce s-au racit blatul, crema si siropul, se taie blatul in 2 foi si se insiropeaza.

 Decorul:

Se umple tortul cu crema de vanilie, pastrand insa 2 linguri de crema si pentru ornat.  Se intinde peste aceasta, cu grija, si crema de ciocolata si se adauga capacul tortului.

  Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta. 

 Se imbraca tortul in frisca. Se orneaza cu flori de frisca si, in mijloc, cu crema de vanilie ramasa. Se decoreaza cu ornamente de zahar, iar marginile se imbraca in rulouri de napolitana umplute cu crema.

 Se da la rece pana la servire.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/tort-cristina-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Cristina

Postat de ancutsa

Desert tort Cristina

    Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, apoi făina, nuca şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă...

Citeste continuarea

Desert tort Cristina

Postat de ancutsa

Desert tort Cristina

  Şiragul de mărgele şi trandafirii le-am modelat cu o zi inainte, din pasta de zahăr albă şi roşie.  Blatul: Se spumează albuşurile cu mixerul, cu un praf de sare şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2017, 16:18
la 24.07.2017, 17:23
la 24.07.2017, 20:12
Delicios tortul pregatit de tine! La multi ani pentru sora ta!
la 24.07.2017, 20:43
la 24.07.2017, 21:48
Frumos si bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking