Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de rocsi_1612 in Torturi
16 Ian 2022 | 4074 vizualizari
Desert tort cu cafea, cocos si visine

 Cam acesta a fost tortul nostru pentru revelion! Initial avam in plan o alta crema, dar nu a iesit cum mi-am dorit! Am trecut la planul B, cu crema de cafea si cocos! O bunatate, o nebunie si fara zahar in cazul meu! Combinatia de cocos cu cafea, visine acrisoare, a fost una de vis!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
    • 50 ml ulei
    • 150 gr iaurt natural
    • 3 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare:
    Pentru crema de cafea si cocos:
    • 250 ml smantanan pentru frisca
    • 250 gr crema de branza (philadelphia, hochland)
    • 3 linguri indulcitor pudra 1:2 (sau 6 linguri zahar pudra)
    • 4 linguri nuca de cocos
    • 200 gr crema tartinabila de cafea (coffeenella)
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 2 lingurite esenta de cocos (sau de vanilie)
    In plus:
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 200 gr crema de branza
    • 1 lingura indulcitor pudra 1:2 (sau 2 linguri zahar pudra)
    • 1 lingurita vanilie
    • coacaze rosii
    • stelute de ciocolata
    • bilute de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Separati ouale.

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.

Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat.

Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul.

Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa.

Le incorporati treptat, cu ajutorul unei paletele, in compozitia de mai sus.

La final adaugati si vanilia.

Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal.

Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm, turnati prima parte de compozitie, o nivelati.

Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10 minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor.

La fel procedati si cu celelalte doua.

Le lasati sa se raceasca.

Cremele:

Intr-un bol puneti smantana rece pentru frisca. O mixati la viteza mare pana prinde putin volum. Adaugati indulcitorul pudra, crema de branza si mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Impartiti crema in doua. In una puneti crema tartinabila de cafea si amestecati. In cealalta puneti nuca de cocos, esenta de cocos si amestecati cu o paleta. Visinele le scurgeti bine de lichid.

Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de coocos, o nivelati, asezati din loc in loc, jumatate din visine. Puneti a doua foaie de blat, o apasati usor. Puneti crema de cafea, o nivelati si asezati si restul de visine. Deasupra veniti cu a treia foaie de blat, o apasati usor. Acoperiti tortul si il dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Frisca rece, cu crema de branza si indulcitorul le mixati pana obtineti o crema spumoasa. La final puneti vanilia.

Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Il imbracati cu crema de mai sus. Il decorati cu bilute de ciocolata, coacaze rosii (eu am folosit congelate) si cateva stelute de ciocolata. Il mai dati la rece o ora, apoi il puteti taia si servi.

Pofta buna si sper sa va placa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea, cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort 52

Postat de Constelatialeu

Desert tort 52

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vanilia. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Mai intai am precatit frisca pentru cele 3 mousse-uri. Smantana pentru frisca, rece de la frigider am mixat-o cu zaharul pudra si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2022, 20:45
Ce bine arata si cu siguranta a fost delicios!
la 16.01.2022, 20:48
la 16.01.2022, 21:05
Ce combinatie de arome!
la 16.01.2022, 21:49
la 16.01.2022, 22:22
Minunat!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking