Pregătim crema de fructe.
Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic.
Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura.
Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând intens până la topirea acesteia.
După ce omogenizăm bine compoziția, o dăm la rece, mai întâi în cămară, apoi la frigider.
O lăsăm la frigider 30-40 de minute, apoi introducem mixerul în ea și o mixăm până capătă cremozitate.
Încorporăm și mascarponele și gelatina, hidratată în 2 linguri de sirop de la compot, apoi diluată pe baie de aburi.
Pentru că atât ciocolata albă, cât și frișca lichidă( La Dorna) sunt dulci, potrivim gustul cremei cu zeamă de lămâie.
Încorporăm, apoi, fructele din compot, bine scurse și omogenizăm crema.
Asamblăm tortul.
Îmbrăcăm interiorul tăvii cu folie alimentară și asamblăm rapid tortul, până nu se întărește crema.
Trecem pe rând, pișcoturile prin siropul de la compot, doar pentru o fracțiune de secundă.
Așezăm în tavă un rând de pișcoturi, unul de cremă și tot așa până se termină crema, urmărind ca primul și ultimul strat să fie din pișcoturi.
Dăm tava cu tortul la frigider până când crema devine fermă și se poate porționa frumos.
După cum am spus, este simplu și ușor de preparat și se poate transporta foarte bine oriunde ne-am duce, chiar și pe vreme caniculară, dacă dispunem de o ladă frigorifică.