Ingrediente
- blat
- cca 300 g biscuiti
- crema
- 1 kg mere
- 350 ml apa
- 200 g zahar
- 3 plicuri budinca vanilie
- decor
- 150 ml frisca lichida vegetala
- mure
- ciocolata
Mod de preparare
Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol dizolvam plicurile de budinca cu restul de apa. Rasturnam treptat peste mere amestecand energic sa nu se prinda de fund.Mai lasam sa fiarba impreuna 2-3 min, amestecand continuu pana se ingroasa crema si oprim focul
Pregatim o tava si tapetam pereti si fundul tavi cu biscuiti.Rasturnam crema si nivelam sa fie la fel peste tot.Sfaramam cateva mure si presaram deasupra peste crema apoi dam la rece.
Mixam frisca lichida si o adaugam peste crema rece. Decoram cu mure si ciocolata deasupra.
Eu am servit abia a 2 a zi prajitura dar daca va grabiti sa o mancati insiropati biscuitii inainte de ai pune in tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mere si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|