Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

Postat de Valclaudia in Torturi
20 Apr 2017 | 3287 vizualizari
Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata

Delicii de Paste

Ingrediente

Blatul:

  • 5 oua mari de casa
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri migdale macinate
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema / umplutura:

  • 200gr ciocolata cu gust de frisca si cafea
  • 300 ml frisca vegetala lichida
  • 250 gr mascarpone
  • visine din visinata fara samburi
  • 10 piscoturi din comert
  • 2 plicuri cafea instant Milka

Glazura si decor:

  • 200 gr frisca vegetala
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • jumatati de piscoturi din comert pentru imprejmuirea tortului
  • creion pasta de scris pe tort (alb, de la Dr.Oetker)
  • inimioare albe si roz
  • panglica textila pentru fixarea piscoturilor

Mod de preparare

Pregatirea blatului:

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si pudra de cacao

Incorporam bine, apoi alternativ, punem cate o lingura de faina si putin albus batut, repetam pana la incorporarea completa a cantitatilor.

Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, adaugam compozitia obtinuta si nivelam. Dam tava la cuptor, pentru 30 minute. Facem testul cu scobitoarea, scoatem blatul din cuptor, apoi din tava, pe un gratar si il lasam la racit complet.

Pentru crema, rupem ciocolata bucati, o punem cu 100 ml frisca vegetala lichida, la topit intr-o craticioara. Lasam la racit, apoi o dam la rece pentru 1 ora.

Dupa scurgerea acestui timp, adaugam restul de frisca alocat cremei, mixam si la final, incorporam mascarponele, mixand la viteza mica.

Taiem blatul in doua pe orizontala.

Preparam cafeaua din cele doua plicuri de instant Milka.

Insiropam usor blaturile, punem un strat consistent de crema, apoi trecem jumatati de piscoturi prin cafeaua rece si le asezam peste crema.

Din loc in loc, punem visine din visinata, iar deasupra piscoturilor, intindem in strat uniform, crema ramasa.

Asezam cea de-a doua foaie de blat peste crema, presam usor si dam la rece tortul pentru 1 ora.

Topim ciocolata amaruie, la fel, intr-o craticioara in 50 ml frisca vegetala lichida, apoi turnam glazura obtinuta peste tort.

Restul de frisca se mixeaza pana devine ferma, ungem un strat subtire in jurul tortului, lipim jumatati de piscoturi pe care le legam cu panglica textila pentru sustinere.

Frisca batuta ramasa o punem intr-un posh, decoram tortul dupa inspiratie.

Presaram inimioare albe si roz, folosim si creionul de pasta alba, daca e nevoie, pentru a scrie un mesaj pe tort, apoi dam tortul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...

Citeste continuarea

Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe

Se pregateste un platou pe care se asaza un inel reglabil, rotund. Piscoturile se scufunda pentru 2 secunde in zeama de la compotul de gutui si se asaza in interiorul inelului, formand baza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 18:51
Valurito te cam dai pe val cu bunaciunea asta.....
la 20.04.2017, 18:53
bunnn
la 20.04.2017, 18:56
La ce ai pus in el, cu siguranta a fost super delicios!
la 20.04.2017, 19:10
Ce combinatie delicioasa!
la 20.04.2017, 19:30
Ce buun !!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking