Ingrediente
Ingrediente blat maro:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
Ingrediente rulada:
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- 3 linguri gem de afine
Crema:
- 150 ml frisca lichida
- 100 g capsune
- + 70 g ciocolata + 2 linguri de lapte + ornamente pentru ornat
Mod de preparare
Mai intai facem blatul maro. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si cacao si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 10-12 min.
Intre timp pregatim blatul pentru rulada. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile si treptat faina si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si dam 10 min. la cuptor.
Cand este gata blatul pentru rulada, il punem pe un prosop de bucatarie imbibat in apa, adaugam gemul si rulam imediat. Lasam rulada in prosopul ud.
Tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara. Taiem blatul maro si il punem atat pe fundul cat si pe peretii formei de cozonac.
Mixam frisca impreuna cu capsunele si punem jumatate in forma de cozonac.
Adaugam rulada ( eu am taiat din ea ca era prea lunga) si punem si restul de frisca. Punem deasupra alta parte maro, strangem bine folia alimentara si dam la rece 2-3 ore.
Intoarcem tortul si il punem pe platou. Deasupra punem ciocolata topita pe baie de aburi cu cele 2 linguri de lapte si presaram ornamente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu rulada Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|