Desert tort cu urda si dovleac

Postat de oanapl in Torturi
9 Oct 2017 | 3751 vizualizari
Desert tort cu urda si dovleac

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varf cutit coaja de lamaie rasa
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g nuci macinate
  • pentru umplutura:
  • 300 g urda
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 20g gelatina
  • pentru jeleu:
  • 400g dovleac placintar
  • 100g zahar
  • 200 ml vin alb
  • 2 plicuri de Jelle-tort, transparent
  • pentru ornat:
  • 300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.

Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm si torni compozitia. Nivelezi si dai la cuptor sa se coaca pentru aproximativ 50 de minute. Scoti blatul si il lasi sa se raceasca complet apoi il tai in 2 pe orizontala.

Intre timp, mixezi branza de vaci dulce cu urda apoi adaugi smantana si frisca mixata cu zaharul pudra. Amesteci bine totul apoi incorporezi gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.

Pentru jeleu fierbi zaharul cu vinul si scortisoara pana obtii un sirop usor legat (fierbi cca.5 minute, de la primul clocot) apoi adaugi cubuletele de dovleac si fierbi cca 10 minute,de la primul clocot, la foc domol. Dai la o parte de pe foc si strecoria cubuletele de dovlec de sirop.

Asezi pe un platou prima jumatate de blat, asezi inelul de tort peste blat apoi intinzi in strat uniform crema de branza si asezi cealalta jumatate de blat deasupra si o presezi usor. Presari deasupra cubuletele de dovleac ramase apoi torni jeleul fierbinte preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle-tort, preparat conform instructiunilor de pe plic. Dai tortul la rece cel putin 2 ore (dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece). Indepartezi inelul de tort dupa ce ai trecut in prealabil cu cutitul pe marginea blatului pentru a se desprinde mai usor.

 

Mixezi frisca lichida si ornezi tortul dupa preferinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu urda si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Postat de diaconta

Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale

Prima data am pregatit jeleul de sampanie . Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze. Am încalzit sampania cu zaharul  apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am...

Citeste continuarea

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2017, 23:01
woow, ce frumos e!
la 09.10.2017, 23:03
Mulțumesc!
la 09.10.2017, 23:19
la 10.10.2017, 00:37
la 10.10.2017, 07:21

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking