Desert tort de vara cu vanilie si piersici

Postat de ancutsa in Torturi
10 Iul 2020 | 3592 vizualizari

Tort cu blat de vanilie, cremă de mascarpone cu lămâie, piersici infuzate în sirop cu mirodenii, decorat cu frișcă și gem de zmeură.   Retete de vara

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 ouă mari,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 115 făină,
  • 35 ml apă,
  • 50 ml ulei,
  • 5 praf de copt,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie Bourbon,
  • Cremă:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • coajă rasă de lămâie, după gust,
  • Însiropat:
  • 2 linguri zahăr brun Demerara,
  • 1 lingură zahăr tos,
  • 1 lingură whisky,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • ______
  • În plus:
  • 250 g piersici,
  • Decor:
  • 60 ml frișcă lichidă,
  • după gust, gem de zmeură

Mod de preparare

 

Blatul:

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se încorporează treptat gălbenușurile, apa, uleiul și vanilia. Apoi se adaugă și făina și praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, lejer.

Se toarnă compoziția într-o formă rotundă, pregătită cu hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute (sau până trece testul scobitorii).

Se lasă la răcit.

 

Pentru însiropat:

Cât se răcește blatul, se pun piersicile spălate, curățate de pieliță și tăiate felii într-un vas cu: zahăr, zahăr brun, whisky, vanilie Bourbon și apă de flori de portocal.

Eu am pregătit o cantitate mai mare pentru că am făcut și dulceață, însă v-am menționat la ingrediente cantitățile special pentru un tort de 20 cm. Se lasă piersicile în acest lichid cu mirodenii o oră. Piersicile vor contribui cu sucul lor.

 

Crema:

Se bate cu mixerul frișca lichidă, mai moale, apoi se încorporează treptat, crema mascarpone, vanilia și coaja rasă de lămâie. Folosind frișcă îndulcită, eu nu am mai pus zahăr, însă adaptați după gust.

 

Montare:

Se montează desertul pregătind pe margine câteva bucăți de folie pentru plastifiere (dacă nu aveți foaie de acetofan).

 

Se taie blatul în 2 foi și se însiropează delicat cu sucul cu mirodenii în care am infuzat piersicile mai devreme.

Se așază mai întâi o foaie de blat și un strat subțire de cremă.

După aceea se adaugă piersicile infuzate mai devreme, atât pe margine cât și peste cremă, apoi gem de zmeură, din loc în loc, creând astfel un strat de mijloc din fructe.

Se adaugă restul de cremă, nivelând-o frumos, iar la final, capacul tortului.

Se îndepărtează folia.

 

Decor:

Se ornează cu frișcă (bătută în prealabil) și gem de zmeură, după gust. 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/tort-de-vara-cu-vanilie-si-piersici.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara cu vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Postat de RuxyRux

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful...

Citeste continuarea

Desert tort Tanu-Motanu

Postat de ancutsa

Desert tort Tanu-Motanu

  Blaturile: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2020, 12:46
Delicios!
la 10.07.2020, 13:41
la 10.07.2020, 14:13
Ce bun trebuie sa fie!
la 10.07.2020, 14:48
la 10.07.2020, 15:27
Delicios tort

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking