Desert tort expres Lapte de pasare

Postat de Ksenya in Torturi
27 Apr 2020 | 4707 vizualizari
Desert tort expres Lapte de pasare

Un tort care se prepara rapid. Sursa de inspiratie savurosTV Ingredientele sunt calculate pentru o tava cu diametrul de 26 cm

Ingrediente

  • Blat
  • Faina 162 g
  • Cacao 65 g
  • Praf de copt 1 plic
  • Zahar 162g
  • Oua 4 buc
  • Unt 40 grame
  • Un varf cutit sare fina
  • Sirop caramel
  • zahar 4 linguri
  • Apa 1 cana
  • Zahar vanilat 1 plic sau esenta de vanilie
  • O fiola esenta rom
  • Crema
  • Albusul de la 6 oua
  • Zahar pudra 390g
  • Gelatina 13 g /130 ml apa
  • Un varf cutit sare fina
  • Glazura
  • Ciocolata menaj sau ciocolata cu minim 50% cacao 130 g
  • Unt 91 grame

Mod de preparare

 

Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea.

Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.

incorporam ingredientele solinide din bol (cacaua , faina, praful de copt si sarea).

Adaugam untul topit, amestecam bine.

Intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata fundul cu hartie de copt, adaugam aluatul, nivelam si–l dam la coptor, preincalzit la 170 grade pentru 20 minute.

Intre timp pregatim siropul de caramel.

Intr-o craticioara, topim zaharul la foc mic pana se topeste si obtinem o nuanta a chihlimbarului, dam deoparte. Adaugam cana de apa si dizolvam zaharul bine, vom obtine un sirop  frumos colorat, adaugam esentele si mai amestecam de cateva ori.

Cu acest sirop vom insiropa cu ajutorul unei pensule blatul, dupa ce il  vom scoate din cuptor si ii vom inlatura hartia de copt.

Trecem la crema

Albusurile le batem spuma treptat, adaugand zaharul pudra si sarea fina.

Dupa ce obtinem o spuma ferma, adaugam gelatina dizolvata in apa calda .

Mai mixam un minut, apoi transferam spuma peste blatul insiropat.

Dam la frigider pentru  3-4 ore.

 Glazura de ciocolata.

Inainte de a scoate  tortul din frigider, topim untul cu ciocolata la foc mic.

Scoatem tortul din tava, glazuram cu ajutorul unui cutit cu lama lunga daca nu avem paleta speciala si-l dam la frigider pentru 30 minute.

Tortul este gata!

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort expres Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu bezea si capsuni

Postat de simona72

Tort cu bezea si capsuni

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga un praf mic de sare, se mixeaza 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o...

Citeste continuarea

Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Postat de diaconta

Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu. Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine. Pentru primul blat,am mixat ouale întregi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2020, 18:53
Buna ideea
la 27.04.2020, 18:56
la 27.04.2020, 19:10
Ce bunătate!
la 27.04.2020, 19:24
Ce bine arata!
la 27.04.2020, 19:28

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking