Ingrediente
- Ingrediente blat :
- 5 oua mari
- 6 linguri zahar tos
- 150 gr alune de padure macinate
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
Ingrediente crema :
- 200 gr unt la temperature camerei
- 250 gr ciocolata
- 7 linguri Nutella
- 100 gr napolitane cu alune
Decor+sirop :
- 100 gr alune de padure prajite si sfaramate
- 50 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura Nutella
- 8 bomboane Ferrero Rocher
- 2 plicuri cappuccino hazelnut+100 gr apa - pentru sirop
Mod de preparare
Mod de preparare blat :
Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute.
Tapetati cu unt si hartie de copt o forma de 23 cm si turnati aluatul.
Coaceti 40 minute la 180 grade C. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Cand s-a racit, taiati-l in trei.
Mod de preparare crema pentru decor :
Topiti ciocolata pe baie de aburi , lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei si mixati-o cu untul si Nutella.
Decor :
Mixati smantana pana obtineti frisca, apoi adaugati Nutella pana se omogenieaza.
Asamblare :
Asezati pe un platou prima foaie de blat, insiropati-o cu un sfert din cantitatea de cappuccino si intindeti 1/3 din crema. Presarati jumatate din cantitatea de napolitane pe care, in prealabil le-ati sfaramat.
Urmeaza foaia a doua de blat, insiropata, apoi 1/3 din crema si restul de napolitana.
Asezati apoi a treia foaie de blat si imbracati tortul cu crema ramasa. Pe margine ornati cu alunele prajite, decojite si sfaramate.
Cu ajutorul unui posh formati moatzele pe care asezati bomboanele Ferrero Rocher.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Ferrero Rocher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|