Desert tort Valentine’s Day

Postat de ancutsa in Torturi
13 Feb 2019 | 3919 vizualizari
Desert tort Valentine’s Day

Poate nu toată lumea sărbătoreşte Valentine’s Day, nici eu, dar mi s-a părut o ocazie frumoasă pentru a realiza acest tort, ca să le fac alor mei o surpriză dulce. Tortul este cu blat de nucă, cremă de zmeură, două arome care mie îmi plac mult şi care se completează bine. L-am decorat cu frişcă, inimi de ciocolată, bomboane şi inimioare de zahăr. Până la urmă, e o ocazie frumoasă de a sărbători iubirea.

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 ouă + 1 albuş,
  • Un praf de sare,
  • 3 linguri zahăr,
  • 2 linguri făină,
  • 3 linguri nucă măcinată,
  • Jumătate de plic praf de copt,
  • Crema:
  • 1 gălbenuş,
  • 100 gr zmeură,
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură şi jumătate făină,
  • 50 gr unt,
  • Sirop:
  • 200 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 căpăcel esenţă rom,
  • Decor:
  • 50 g ciocolată albă şi 50 g ciocolată cu lapte pentru inimioare,
  • 150 ml frişcă lichidă,
  • Decor inimioare Dr. Oetker,
  • bomboane inimioare Milka

Mod de preparare

 

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, uşor, pentru a păstra compoziţia aerată. Se toarnă jumătate de compoziţie într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic spre mediu cam 10 min, până devine uşor rumen. Se scoate pe o tavă, apoi se coace şi cealaltă jumătate de compoziţie.

 Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul 5-7 minute, apoi se dă de pe foc, se lasă la răcit şi se adaugă esenţa de rom.

 Pentru cremă: se pun într-o crăticioară gălbenuşul, laptele rece, zahărul, făina. Se fierbe pe foc mic până se îngroaşă, se dă de pe foc şi se adaugă zmeura. Eu am avut zmeură congelată de astă vară, iar azi am adăugat-o aşa rece în crema caldă, s-a topit şi s-a amestecat bine. Se amestecă şi se dă la răcit. După aceea, se adaugă untul şi se mai bate un pic cu mixerul până devine uşor cremoasă.

 Cât se răcesc toate, se pregătesc decoraţiunile: se topesc pe baie de abur ciocolatele în castronele diferite. Apoi se umple poşurile cu ele. Se desenează inimioare pe o hârtie de copt şi diverse scrisuri, eu am scris “Love”, puteţi scrie ce vă place. Se dau la congelator până la momentul ornării tortului.

 Decor şi asamblare: Se însiropează primul blat de tort, se adaugă şi se nivelează crema, se stropeşte cu puţină ciocolată cu lapte topită, se aşază şi blatul următor, care se însiropează cu ajutorul unei pensule, pentru a nu-l înmuia prea tare. Se îmbracă tortul în frişca bătută mai moale. Frişca rămasă se amestecă împreună cu ciocolatele rămase, dacă vi se pare vârtos amestecul la început, nu vă speriaţi, continuaţi să amestecaţi până devine cremoasă. Cu această cremă eu am făcut nişte trandafiraşi pe tort. Se ornează cu inimioarele făcute anterior (pe care eu le-am sprijinit cu scobitori), dar şi cu bomboane de ciocolată şi inimioare de zahăr din comerţ.

 

Porţii: 8

Timp de coacere: 10 min fiecare blat;

Timp de pregătire: 2h

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/tort-valentines-day.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Valentine’s Day" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Postat de Oana

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece. Amesteca faina cu cacaua si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2019, 23:41
la 14.02.2019, 07:32
la 14.02.2019, 08:08
Foarte frumos!
la 14.02.2019, 08:33
Ce frumos e!
la 14.02.2019, 08:42
Foarte frumos și potrivit zilei!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking