Desert trunchi de copac

Postat de katty in Torturi
16 Ian 2022 | 3843 vizualizari
Desert trunchi de copac

Anul acesta de Craciun am facut o prajitura Trunchi de copac, pe care o aveam de ceva ani in plan.

Ingrediente

  • Blat:
    • 6 oua
    • 3 linguri zahar brun melasa nerafinat
    • 3 linguri zahar brun
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 5 gr praf de copt
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 1 ou intreg
    • 3 linguri zahar brut
    • 150 ml cafea tare
    • 1 plic gelatina
    • 250 gr mascarpone
    • 175 gr smantana de frisca
    Decor:
    • 200 gr frisca lichida neindulcita
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 50 gr ciocolata cu lapte
    • 1 crenguta de rozmarin
    • merisoare

Mod de preparare

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Coacem la cuptorul preincalzit la 170 grade pana trece proba scobitorii sau se rumeneste usor si se desprinde usor de pe margine. Scoatem tava si lasam  blatul sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 parti egale pe orizontala. Pregatim crema.Punem  la hidratat gelatina in 3 linguri de apa. Punem intr-o craticioara cu fund dublu ouale si zaharul si le amestecam putin. Turnam cafeaua  calduta si punem craticioara la foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Dam craticioara jos si punem cateva linguri de crema fierbinte peste gelatina hidratata. Amestecam energic, apoi turnam gelatina in craticioara cu crema si omogenizam. Lasam crema sa se raceasca, fara a se intari. Intr-un castron mixam smantana de frisca cu mascarpone cateva minute pana incepe sa creasca in volum, apoi adaugam crema de cafea..Mixam bine compozitia si o intindem in strat cat mai uniform peste cele 3 bucati de blat. Incepem sa rulam prima felie de blat pana la capat, apoi continuam cu celelalte. Acoperim  tortul format si il dam la rece. Pentru decor punem frisca intr-o craticioara si o incintam la foc, fara a o clocoti. Dam jos craticioara si punem in frisca ciocolata rupta bucati. Amestecam rapid pana se topeste toata ciocolata si o dam la frigider pentru  1-2 ore. Dupa ce a trecut timpul transferam compozitia intr-un castron si mixam bine pana isi dubleaza volumul. Scoatem  blatul din frigider si il imbracam in crema de ciocolata. Decoram dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de tort 54 de ani

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 54 de ani

Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani : Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu nutella

Postat de andaoana

Desert cheesecake cu nutella

Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2022, 19:07
la 16.01.2022, 19:27
Cu siguranta a fost delicios!
la 16.01.2022, 19:30
Ce bine arată!
la 16.01.2022, 19:56
Cu siguranta a fost un deliciu, plus ca ador deserturile cu cafea!
la 16.01.2022, 20:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking