Ingrediente
- 80 g zahar
- 50 g miere de albine
- 120 g unt
- 200 ml lapte
- 450-500 g faina alba
- un praf de sare
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1 plic condimente pentru turta dulce
- 1 ou
- ciocolata cu lapte si amaruie
- 4-6 lg apa fierbinte
Mod de preparare
Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de albine. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se pune faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si condimentele pentru turta dulce. In mijloc se pune oul si se toarna cate putin din compozitia lichida, amestecand cu o lingura. Se incorporeaza toata faina si se framanta apoi cu mana pana se obtine un aluat omogen, usor lipicios. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa acest timp, se scoate aluatul si se formeaza bilute care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Daca sunt si copii prin preajma, se intinde aluatul pe masa de lucru usor infainata si se decupeaza cu diverse forme.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Se lasa la racit.
Se topeste ciocolata (cu lapte sau amaruie) cu 2-3 lg apa fierbinte si se glazureaza turta dulce. Se lasa pe un gratar sa se intareasca ciocolata apoi se depoziteaza in cutie metalica.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|