Ingrediente
- 250 g cirese (fara samburi)
- 120 ml apa
- scortisoara
- 1 lingura cu varf zahar tos
- 1 lingurita rasa amidon
- 250 g mascarpone Delaco
- 50 ml frisca lichida
- esenta de vanilie
- 1 lingura cu varf zahar pudra
Mod de preparare
Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat.
Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un minut, iei de pe aragaz, adaugi ciresele si amesteci usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasi sa se raceasca.
Mixezi crema mascarpone cu esenta de vanilie, frisca lichida si zaharul pudra.
Cand s-au racit ciresele, pui cate o lingura in fiecare paharel, acoperi cu crema mascarpone, apoi repeti operatiunea, terminand cu ciresele.
Lasi la rece 30 minute, apoi poti servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert verrine cu cirese si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|